Почетна » Јовановић: Вучић на Савету безбедности да тражи вето Русије и Кине на чланство „Косова“ у УН

Јовановић: Вучић на Савету безбедности да тражи вето Русије и Кине на чланство „Косова“ у УН

од Други Пишу
0 коментар

Шеф посланичке групе Народне странке Стефан Јовановић изјавио је данас да би председник Србије Александар Вучић требало да оде на седницу Савета безбедности УН на којој ће се расправљати о Косову и Метохији и да на њој јасно каже да се Србија противи чланству „Косова“ у УН и позове Русију и Кину да уложе вето ако то питање икада дође на дневни ред.

„Србија је много раније требало да затражи седницу Савета безбедности УН о угрожености Срба и српских националних интереса на Косову и Метохији“, рекао је Јовановић листу „Данас“.

„Сада је Вучићев режим довео Србију у врло теску ситуацију, јер тренутно, у августу, Саветом безбедности УН председава САД, а у септембру ће председавање преузети Албанија, која је постала чланица Савета безбедности захваљујући Вучићевој одлуци да глас Србије да за албанско чланство у овом најважнијем органу УН“, додао је Јовановић.

Јовановић је рекао да је српски народ на Косову и Метохији све време изложен „невероватном прогону и притисцима“ Аљбина Куртија.

„Због погрешне политике коју води режим у Београду, наш народ на Косову и Метохији препуштен је на милост и немилост екстремисте Куртија“, навео је Јовановић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар