Почетна » Мирослав Алексић: Нови избори у Београду ближи него икада

Мирослав Алексић: Нови избори у Београду ближи него икада

од Други Пишу
0 коментар

Председник Народног покрета Србије Мирослав Алексић изјавио је данас да су после става Европског парламента о изборима у Србији нови избори у Београду ближи него икада.

Алексић је на седници општинског одбора Народног покрета Србије у Земуну позвао странку и коалицију да се спремају за локалне изборе и да се боре за ваљане изборне услове.

Он је најавио да се 19. фебруара очекује конститутивна седница Скупштине Београда и истакао да ће опозиција имати спреман одговор ако се буде кренуло у насилно формирање власти.

Наша обавеза је да онда одговоримо на то, казао је Алексић.

Алексић је позвао чланове своје странке да се спремају за изборе и да се не ослањану на медије и друштвене мреже.

Медији служе Вучићу да припреме све за „војску која треба да уђе на терен“, илустровао је он, и објаснио колегама да, пошто немају медије, морају да иду од грађанина до грађанина.

Узурпаторска власт после ових избора није срећна, јер знају да су крали, да су ухваћени и да им крађа неће проћи, додао је.

Алексић је рекао да први пут Европа стаје на страну грађана, владавине права и демокатије, а не режима Александра Вучића.

Он се осврнуо и на изјаве представника власти да су политичари из опозиције у Европском парламенту издали интересе земље.

„Не, господо из власти. Ви сте пљачком, разарењем, гажењем Устава, слободе говора и медија и крађом изборне воље довели до тога да се међународна заједница бави изборима у Србији“, казао је Алексић.

Општински одбор Народног покрета Србије у Земуну изабрао је данас за свог председника Александра Милијановића, а на Скупштини је најављена кампања за градске и општинске изборе.

Одборник НПС у Скупштини Београда Милош Павловић изјавио је да је опозиција победила у главном граду, јер су грађани гласали за промене и против владајућег режима.

На нама је да пред институцијама материјализујемо ту бруталну крађу и да дођемо до нових избора, додао је он.

Павловић сматра да је пут којим треба ићи укрупњавање опозиције, без обзира на идеолошке разлике.

Поред Алексића, свечаном делу седнице присуствовали су страначки функционери Славица Радовановић, Марина Липовац Танасковић и Борислав Новаковић, као и Владимир Обрадовић и Мила Поповић из Странке слободе и правде.

Miroslav Aleksić Foto:Amir Hmazagić/Nova.rs

Фонет/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар