Почетна » Како су медији у региону видели обраћање Александра Вучића

Како су медији у региону видели обраћање Александра Вучића

од Други Пишу
0 коментар

Синоћно гостовање председника Србије Александра Вучића у емисији Хит твит на Пинку испратили су регионални медији.

Прво је, како пише Индекс, председник рекао да се очекује да ће просечна плата бити 840 евра, те да ће се после нешто више од годину дана повећати на 1.000 евра, преноси Данас.

Индекс пише да је „Вучић коментарисао и акцијну Боља цена казавши да је покренута јер Србија мора бринути о обичним људима, с обзиром на поскупљења изазвана инфлацијом, која је увезена“.

Коментаришући наводне нападе на њега због поменуте акције, Вучић је утврдио да се сасвим случајно у корпи с производима којима је снижена цена, нашао и паризе

„Немам ја проблем да узмем и кило свињског врата и кило телетине. И лагао бих када бих то рекао. Они који ме критикују, тај проблем имају неупоредиво мање јер су неупоредиво богатији од мене, утврдио је Вучић“, пренео је Индекс.

Слободна Далмација пише да је Вучић бесан.

„Немам ништа лично против Украјине, али тешко је не приметити разлику у подршци коју је Кијев добио на свом путу према пуноправном чланству у ЕУ и оној којој смо ми сведочили последњих година“, рекао је Вучић, а преноси Слободна Далмација.

„Кијев се пријавио за чланство у фебруару 2022, само неколико дана након што је Русија започела крваву инвазију. Неколико месеци касније Украјинци су добили статус кандидата“, наставља овај портал.

Сарајевско ослобођење осврнуло се на економске аспекте Вучићевог излагања.

„Укупно имамо 37 производа. Таргетирали смо оне производе који највише утичу на стопу инфлације“, рекао је Вучић, а преноси сарајевско Ослобођење.

Портал Кликс се надовезује са списком производа којима је замрзнута цена.

„Џем, мармелада, уље, брашно, кекс, сирни намаз, пасуљ, грашак смрзнути, купус, маргарин, кисело млијеко, јетрена паштета, виршле, лук, сапун, паста за зубе су нови производи на списку производа којима је замрзнута цена“, преноси овај портал.

Кликс такође пише да се Вучић осврнуо и на писање медија о могућој смени Александра Вулина са чела Безбедносно-информативне агенције.

„Продужили су му живот. Можда сам и планирао да сменим, а сад не могу да сменим пошто су то сазнали, одговорио је Вучић на питање да ли ће Вулин бити смењен“, речи су председника Србије које преноси Кликс.

Foto Screenshot TV Pink

Данас/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар