Почетна » Бели: Кафић није мој, а закуп кошта мање од хиљаду евра

Бели: Кафић није мој, а закуп кошта мање од хиљаду евра

од admin
0 коментар

Од уласка у Скупштину општине Младеновац, преко кандидатуре на председничким изборима, невероватне популарности и одличног резултата, до оптужби да је СНС-ов човек и дебакла на београдским изборима и појављивања Луке Максимовића, алијас Љубише Прелетачевића Белог на политичкој сцени прошле су две године.

У фокус јавности поново је дошао јер је отворио кафић у самом центру града, па су многи поставили питања откуд му новац за ту инвестицију. Он тврди да га прозивке на друштвеним мрежама због кафића „Ел Президенте“ у близини Кнез Михаилове не дотичу јер, како наводи, да је отворио макар кесицу чипса у центру града, појединци би тврдили да му је тај чипс купио Вучић.

Максимовић објашњава да кафић није лично његов, како су многи медији пренели, већ припада удружењу Пет звездица, које чини неколико људи. Такође, он демантује да месечни закуп за тај простор кошта 2.500 евра и тврди да је реч о мање од хиљаду европских новчаница, јер локал нема излог и није оријентисан директно ка улици, па конобари пиће износе кроз прозор.

– Идеја је да временом на том месту направимо отворену галерију, где би излагали фотографи и сликари, а бендови одржавали промоције. Уколико се то претвори у нешто више, биће још боље – образлаже Максимовић.

Он за Данас каже да је због учешћа на изборима за парламент главног града био под огромним притиском, са једне стране од оних који су говорили да је „Вучићев“, док су га са друге стране оптуживали да ради за опозицију. Ипак, он наводи да је богатији за једно искуство, јер је имао прилике да осети „чари политике“.

Максимовић је свестан да је издавање личне карте на име фиктивног лика по убрзаном поступку умногоме утицало на лош резултат. Међутим, према његовом мишљењу, велику штету нанео му је и разлаз са групом грађана „Само јако“ из Младеновца, и приче које су они пласирали.

– Приликом кандидатуре за председника осећао сам се као на филму. Међутим, београдски избори су били политика. Искрено, био сам набијен у ћошак. Да није било пласирања тих прича, резултат би вероватно био бољи. Чак је и овај резултат који сам остварио одличан када узмем у обзир шта ми се све догађало и шта ми је „паковано“ – истиче Максимовић.

Према његовим речима, са групом грађана из Младеновца није у добрим односима и признаје да последњој седници Скупштине општине није присуствовао, јер није био у земљи. Максимовић напомиње да у тој „екипи“ постоје људи који су крајње коректни и са којима је у контакту, али не може да опрости то што је прича о томе да је он Вучићев човек и да је од њега добио станове потекла управо из Младеновца, од његових дојучерашњих сарадника. Срећан је, прича, јер се помирио са Прилепком (Стефаном Гајићем), својим пријатељем из детињства.

– Рекао сам му, „бураз, шта нам се ово догодило, да нам глупа и одвратна политика разори другарство из детињства“. Какав год резултат био, мени је најбитније да смо он и ја после свега остали у најбољим односима – наглашава Максимовић.

Када је у питању Твитер профил са близу 62.000 пратилаца са кога се раније обраћао, а који је сада преузео његов бивши покрет Само јако из Младеновца, Максимовић прича да је могао да промени шифру и да га преузме, али да једноставно није желео да се отима око било чега. Што се тиче даљег јавног ангажовања, Максимовић припрема музички албум.

– Нема везе, знаш, све је ово животна школа. Из свега треба извући неку поуку, јер човек мора да се понекад нађе у тешкој ситуацији, не може увек да буде лепо. Када једном добијеш шамар, научиш како да га следећи пут избегнеш – искрен је Максимовић.

На питање да ли би све исто урадио да може да се врати две године уназад, он одговара да је у поменутом периоду много сазрео, те да би већину ствари урадио исто, али да би послушао савете појединих „младеновачких мангупа“ и неке људе не би ставио поред себе.

М. Д. Миљковић    Данас 

Можда ти се свиди

Оставите коментар