Почетна » Јеремић: Спреман сам да не будем кандидат ни на једној листи, разуман предлог Скупштине слободне Србије

Јеремић: Спреман сам да не будем кандидат ни на једној листи, разуман предлог Скупштине слободне Србије

од admin
0 коментар

 

„Ако моје присуство на изборној листи чини ствар за један грам тежом, без дилеме сам спреман да не будем кандидат нигде. Мислим да је предлог Скупштине слободне Србије разуман и вредан пажње, и да би њихов документ могао бити почетак озбиљног окупљања опозиције, без обзира што у њему има и ствари о којима би се могло додатно разговарати“, рекао је Јеремић телевизији Нова С.

Јеремић је навео да предлог Скупштине слободне Србије на „консолидован и смислен начин нуди оквир за ширу сарадњу опозиције“, и додао да „изузетно цени“ ту организацију коју чине озбиљни и добронамерни људи, спремни да се „активно боре против зла“.

„Када јавно почнемо да говоримо о квотама и фотељама, грађани са правом добију алергијску реакцију. Прво треба да недвосмислено одлучимо да наступамо заједно, а квоте и имена кандидата су последња ствар о којој би требало бринути”, рекао је Јеремић.

Јеремић је додао да се нада да ће и друге опозиционе странке прихватити тај предлог, јер је јединство опозиције „насушна потреба“.

„Народна странка позива на јединствен наступ опозиције, а врата би требало да буду отворена за све, не само за политичке странке, већ и за интелектуалце и друге јавне личности“, рекао је Јеремић.

Упитан о писму седморице америчких конгресмена који су упозорили на корупцију и недостатак медијских слобода у Србији, Јеремић је одговорио да то „није лобистичко писмо“, већ делује да је послато у договору са администрацијом САД.

„Писмо је упозорење председнику Србије Александру Вучићу са јасном назнаком ко би могао бити стављен на листу санкција уколико он то упозорење не буде схватио озбиљно. Помињу се експлицитно телевизија Пинк и набавка респиратора. Другим речима, на листу би могао да дође власник Пинка Жељко Митровић и људи који су набављали респираторе, а Вучић добро зна ко су ти људи“, рекао је Јеремић, који је и бивши министар спољних послова Србије.

На питање о могућој кандидатури потпредседника Народне странке Здравка Поноша за председника Србије, Јеремић је одговорио да није тренутак да се говори о кандидатима „само да бисмо имали о чему да причамо, а да онда ти људи пролазе кроз пакао“ у таблоидима.

„То се раније десило Мариники Тепић, а сада Здравку Поношу. Обоје су, по мом мишљењу, одлични кандидати, али због њих лично, као и идеје да би опозиција требало заједнички да наступи, не бих се одређивао по том питању док се о свему не договоримо“, рекао је Јеремић.

Јеремић је, поводом догађаја везаних за мурал Ратку Младићу у Његошевој улици у београдској општини Врачар, рекао да су једини победници тога они којима је циљ да у Србији поделе буду што жешће и што набијеније мржњом како би „скретале пажњу јавности“ и да се не би говорило о дивљању цена робе широке потрошње, Закону о референдуму и куповини Института „Јарослав Черни“ од стране компаније „Миленијум тим“, као и другим свакодневним аферама и скандалима.

Можда ти се свиди

Оставите коментар