Почетна » ИНТЕРВЈУ Ненад Панић, председник ОО СРС-а Гроцка

ИНТЕРВЈУ Ненад Панић, председник ОО СРС-а Гроцка

од admin
0 коментар

Биографија

Ненад Панић потиче из старе грочанске породице која вековима живи на овим просторима. Рођен је 27.04.1983. у Београду, живи у Гроцкој ,ожењен, отац троје деце.

Основну и средњу школу завршио је у Гроцкој, а дипломирао на Спортској академији у Београду 2008 године.

Од ране младости бавио се спортом и имао је запажене наступе у фудбалским клубовима ОФК „Београд“ и ФК „Вождовац“. Био је и републички фудбалски судија.

 

ОО СРС-а у Гроцкој, није био неколико година активан. У последњих годину дана, радикали су активни на политичкој сцени Гроцке и за сада делују као конструктивна опозиција. Који су даљи планови ОО СРС-а, што се тиче локала?

-Председник проф. др Војислав Шешељ скоро 12 година је провео у Хагу, бранећи интересе Србије и ту је уложио велику труд и поднео велику жртву за свој народ. Тако да је и странка у том времену стагнирала. 2014. године проф. др Војислав Шешељ се враћа у Србију као победник и од тог тренутка почиње нова ера Српске радикалне странке, како у Србији тако и Гроцкој. Подсетићу вас да је на прошлим локалним изборима 2016. године Српска радикална странка освојила 3 мандата у СГО Гроцка, а на републичким изборима 4 500 гласова у општини Гроцка, па нека то буде репер за мој будући рад пошто нам се приближавају председнички избори.

Од тренутка када сам изабран за председника СРС ОО Гроцка посветио сам се јачању одбора и омасовљењу странке. Нашим састанцима тренутно присуствује између 20 и 40 људи. Доста нових људи се учлањује, а приметан је и долазак оних разочараних чланова Српске напредне странке који се враћају у радикалну странку, јер се све више уверавају да је политика коју води проф. др Војислав Шешељ и СРС једина исправна политика.
Кажете конструктивна опозиција, та реч, тај придев која значи бити у целости за нешто, нестоји, ми непартиципирамо у овдашњој власти. Само покушавамо да укажемо на неправилности на незаконите радње и на урушавање Општине као институције. Наши одборници ће се трудити да на свакој наредној скупштини укажу на проблематику и потребе грађана наше општине. Подсетио бих да су, до пре мог доласка на чело СРС Гроцка, Скупштине ГО Гроцка трајале 15 минута. Од мог доласка више нећемо дозволити да се на Скупштинама ГО Гроцка више усвајају тачке дневног реда без каквог образложења и појашњења.

Има ли ОО СРС-а неки план за развој ГО Гроцка, или се само труди да се образложе тачке дневног реда на скупштини?

-СРС ОО Гроцка има основна начела за израду плана развоја Општине Гроцка у наредних 10 година. До сада су владајуће структуре Општине Гроцка у предходном периоду долазили са причама о великим плановима, који нису имали ни јасну стратегију ни правац и већина обећања никада се није остварила.
СРС Гроцка, на челу самном, израдиће озбиљан и детаљан план развоја општине Гроцка и радиће га стручни кадрови а не партијиски.
Стратегија одрживог развоја локалне заједнице је општи стратешки план развоја  Гроцке, који даје смернице и подстицаје за будући развој Општине. Детаљни секторски планови и стратегије на локалном нивоу се морају развијати и имплементирати у пуној сагласности и интеграцији са Стратегијом одрживог развоја локалне заједнице.

Које круцијално решење, међу тим плановима, за развој ГО Гроцка?

-Учен сам да увек у решавању проблема кренем од свог дворишта, тако да у овом случају основ проблема креће из општинске Управе Гроцка. Успоставићемо нови систем рада, поставити норме и донети јасна правила по којима у будућности онемогућавамо појединца или групу људи од интереса да доноси лоше и погубне одлуке од виталног значаја за Општину Гроцка, као што је то био случај у предходном периоду.
Моја породица је преко три века настањена на подручју Гроцке и велика већина породице Панић живела је од пољопривреде. И дан данас живи, тако да и мој огранак данас се бави пољопривредном производњом.
Пољопривреда је рак рана општине Гроцка и скоро сам изјавио за један медији „ Да је у пољопривредној општини Гроцка трагично бити пољопривредник“, после прошлогодишњег невремена које је оштетило производе у јужном делу Општине из разлога недостатка противградних ракета.
Противградне ракете могу да заштите до 80% воћњаке од падавина „града“ и у наредном периоду мора да буде приоритет набавке тих ракета.

Други велики проблем пољопривредних произвођача јесте пласман робе. Разни накупци, прекупци, извозници зарађују више него сам произвођач. То се мора ставити под контролу државе и општине из разлога јер тренутно нема ни контроле откупних места, а ни лица које то обављају.
Проф. др Војислав Шешељ је обећао да, када постане председник Србије, посветиће пажњу том сектору, отежати и онемогућити увоз страних производа у Србију, а које ми имамо у домаћој производњи. Тако да више неће моћи јабука, бресква, кајсија и остало да се увезу у Србију из иностранства, препакују и извозе за Русију без царине и пореза.
Направићемо економски исплативу цену нашем произвођачу, тако да може од своје зараде да приушти себи и нормалан живот и да купи механизацију и остале потребе, а не да тражи милостињу у виду субвенција.

Има ли СРС Гроцка капацитете, односно кадрове који би могли да изнесу то што је записано на папиру и што је у плану, односно да то претворе у дела?

-СРС Гроцка има кадровски потенцијал који може да одговори на све изазове што се тичу локалне самоуправе Гроцка, али га сигурно нећемо тражити само у својим редовима.
Мислим да је важно ослањати се на стручан кадар првенствено, а после на домаћине и успешне привреднике, то је једини начин да се иде напред и добију жељени резултати.
Није увек решење постављати политички кадар на кључна радна места. Општина Гроцка има 75 000 пунолетних становника, међу нама доста има школованих и образованих људи. Моја је жеља да им се да шанса и тежићу увек ка том циљу. Једноставно се намеће решење да се људи изаберу конкурсима, а не политичком вољом, треба га само спровести у дело..
Општине и предузећа несмеју бити експозитуре политичких странака, а стручни људи ограничени партијском књижицом било које странке.

Да ли то значи да ОО СРС а може сарађивати и са напредњацима?

-Сматрам да локални ниво власти требају чинити способни, образовани и амбициозни људи са одлучним и поштеним ставом и јасним и конкретним намерама за добробит свих грађана општине Гроцка, небитно које страначке опредељености.
У супротном од горе наведеног неће бити могућа сарадња ни са једном политичком странком.

Откуд Ненад Панић у радикалима, с обзиром да вам многи замерају да сте били члан више странака?

Тачно је да сам био члан једне странке и једне локалне групе грађана у којима нисам имао запажене функције.
Драго ми је што одређени противници могу да ми замере само страначки прелазак, а не да сам оштетио, упропастио, лично окористио или на било који наћин лоше деловао према општини Гроцка и њеним грађанима. На локалном нивоу бирачи се опредељују већином за личност а не за странку.
Сматрам да сам ту у предности од многих, већ виђених и доказаних, политичара на локалном нивоу који, нажалост, нису искористили прилику да развију и искористе потенцијале Гроцке. А зашто СРС…
Веома је очигледно да СРС тренутно има најискренију политику према грађанима, доследна је у својим идејама и принципима.
Од повратка проф. др Војислава Шешеља доста се странка модернизовала и ослободивши се лоших кадрова створила се могућност да нови људи добију шансу, напредују и доказују се, што потврђује и велику број приступница попуњених у последње време.

Стиче се утисак да ваш лидер, Војислав Шешељ, је благонаклон ка Вучићу док уопште није према Томи. Какво је мишљење у глобалу о Вучићу у ОО Гроцка?

-СРС је једна од најјачих и највећих политичких странака у Србији и неозбиљно би било када бих деловали површно. Ми имамо конкретне планове, стратегију и тактику.
Томислав Николић је део Вучићевог режима а ми снажно и аргументовано нападамо њихов режим. Вучић је око себе окупио неспособне људе, поставио их на кључне функције и служе му за једнократну употребу. Најбољи пример је Саша Радуловић који му је до скоро био министар.
Наш циљ је да срушимо режим Александра Вучића, али да не вратимо ДОСманлије на власт, већ да ми преузмемо власт и одговорност јер Србији је доста експериментисања од Ђинђића, Коштунице, Тадића и Вучића, немамо више времена за губљење.
Време је да Србију поведе истински лидер, човек са искуством, образовањем, који је јасно показао храброст, доследност и упорност, човек који ће поштовати Устав а то је најбољи међу нама проф.др Војислав Шешељ.

Шта највише замерате данашњој коалицији у ГО Гроцка?

-Замерам нејвише што су апосолутно неспособни да било ког домаћег и страног инвеститора привуку да улаже у нашу Општину, а имају исту коалициону власт на свим нивоима. Нису отворили ниједно радно место за 5 година апосолутне власти, нису чак ни покушали.
Један од највећих проблема општине Гроцка као и целе Србије су радна места, и они лажни извештаји да се смањује незапосленост донекле су тачни, али ако узмете начин на који се смањује незапосленост и то да 30 хиљада људи радно способних напусти земљу и 20 хиљада људи више умире него што се роди на годишњем нивоу, па наравно да статистички опада незапосленост али је то трагичан и погубан начин за Гроцку и Србију.
Општина Гроцка има толико могућности за ивеститоре да са потенцијалом је међу првих 5 у Београду. Подсетио бих могућности Ауто пута и отварања индустријиске зоне у дужини од Умчара до Бубањ потока, пловног пута Дунава у дужини од 27 км. где ни прилази води нису урађени а да не говорим о озбиљним стварима, земљиште ПКБ Болеч и преко 1000 хектара дато појединцима на управљање које већински стоји запуштено, близина Београда и Смедерева и још много тога.
Поштовао бих да се бар воља показала да се један део овога уради.
СРС ОО Гроцка на челу самном, када буде преузео власт у Гроцкој, трудиће се да се у овом смеру развија општину Гроцка, да се створи повољна ситуација за инвеститоре и улагања, јер другог правца за нас и нашу децу немамо. Ја не желим да моја деца сутра оду из Гроцке из разлога што не могу да нађу запослење или нормално да живе. Тако да ћу се увек борити за развој и за боље.

Видим да добро познајете прилике у Гроцкој, како ћете решити проблем јавних предузећа?

-Јавна предузећа су у Гроцкој уништена. Од 2012. године када је коалиција око СНС дошла на власт отворена су додатна 4 нова ЈП и једноставно су синхронизовано доведена до пропасти. Велики проблем који сада произилази из тога су абнормално велики дугови који су настали. СРС ОО Гроцка у наредном периоду изаћиће са информацијом о укупним дуговима. Морају се решити потраживања радника који су те плате, које им се дугују, мукотрпним радом зарадили и општина Гроцка као оснивач свих предузећа мора преузети то на себе и измирити те дугове. А град Београд треба поднети пријаве против оних који су довели до тога. Сва та предузећа треба вратити као пре 40 година у једно које ће бити економски одрживо, а не као сада свако има директора, заменика, саветника, администрацију па све то пута 5, па ви видите које су то цифре само за плате и доприносе. Никада у оперативи није било доста радника, али су се зато по канцеларијама отимали за столицу.

Има ли нешто што вас нисам питао, а можда је требало ?

-Какве су шансе да Шешељ буде председник, пошто су близу избори….

Па добро, онда какве су шансе да Шешељ буде председник?

-По мом мишљењу проф. др Војислав Шешељ каквог памтимо из 90. година био је један човек, а од када се вратио из Хашког трибунала други. Емоционални скоп личности остао је исти, али је начин размишљања и деловања битно промењен. Противници би рекли Шешељ заговара рат. То више не стоји, једноставно није истина, прилично је свестан тренутне ситуације у Србији и тренутно највише размишља како економски опоравити земљу, обезбедити људима посао, бесплатно школовање и лечење.
Због такве политике у последњих година поред патриотског бирачког тела добија доста гласача и из опција левичарских и демократских опција. Такође и међу гласачима СНС-а има велику подршку јер га је већина некада и подржавала. По истразивањима тренутно је сигуран учесник другог круга председничких избора, а ту је његова предност, јер нема тренутно кандидата у Србији који може да му парира 1 на 1.

Слоган кампање је “Најбољег за председника” проф. др Војислав Шешељ, што само по себи доста говори.

 

Разговор водио, за Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар