Почетна » Пекарски: Председник Гроцке је манекен, одатле и директорка водовода из Младеновца

Пекарски: Председник Гроцке је манекен, одатле и директорка водовода из Младеновца

Интервју с поводом

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Горан Пекарски, бивши председник СГО Гроцка и доскорашњи народни посланик СНС-а, каже да је председник Гроцке заправао манеке који носи ружно одело лошег креатора а да координатор са све кадровима из Младеновца треба да се повуче.

Пекарског смо овог пута контактирали како би прокоментарисао постављање нове В.Д директорке водовода која ће у Гроцкој постати прва директорка која није из места ове локалне самоуправе. Пекарски је у овом разговору први пут директно навео кривце за политичку ситуацију у ГО Гроцка. У наставку следи интервју:

 

Да ли сте чули да ће се за в.д директора у Гроцкој поставити лице из Младеновца?

  • Чуо сам за то , ново, кадровском решењу за место директора водовода Гроцка. Не познајем госпођу, па не бих могао да је коментаришем као личност али прочитао сам један део референци које су дошле уз предлог њене кандидатуре. Две су ми посебно привукле пажњу. Прва је та способност интернет претраживања и интернет комуникације, што би у преводу значило да зна да оде на гоогле и да зна да шаље емаил. Мислим да то и није нека способност јер данас свако дете зна да да гугла и да комуницира путем мејла или друштвених мрежа. Друга референца , да је запослена на неодређено време, и није референца. То је више показатељ да ни у Младеновцу, одакле госпођа долази, немају довољно кадрова или бар немају довољно политичких послушних кадрова.
    Интересантно је да у Гроцкој нема кадрова за место директора. Пре бих рекао да нема оних који би у оваквој структури власти преузели одговорност. Има квалитетних људи који би могли да воде грочанска предузећа чији је оснивач општина али очигледно нико не жели да проживљава оно што је доживео предходни директор или што трпе ови остали, постојећи.

Мислите да директори трпе?

  • Апсолутно. Неко мање, неко више. Зависи све колико је ко од њих жељан титуле и какав има желудац али , искрено, дубоко сам уверен да би било срећнији да им је општинско руководство способније и искреније.

Желите да кажете да општинско руководство није добро?

  • За мој укус и моје познавање материје оно нема довољно квалитета. Међуљудски односи су на нивоу дебелог минуса. Никада се није десило да су односи оволико лоши. Раније је било проблема међу коалиционим партнерима. Било је различитих идеја, планова, начина реализације али да односи међу исто-страначким функционерима падну овако ниско, још се није десило.

Зашто се то дешава? Где видите проблем? Ко је за то крив?

  • Сви проблеми долазе са самог врха. Са општинског и страначког врха. Проблем је што свако мисли да може да води општину и да свако може да воду странку. Није проблем што појединци имају такве апетите али је погрешно што им неки изнад отворе врата да они заседну. Имамо председника странке и општине у устој личнисти. По мени то је погрешна одлука. Дозволити да се обједине две функције у једној особи поготово ако се показало да та особа нема те организационе а ни лидерске способности.

Мислите да је Пантелић крив?

  • Не, није он крив. Он је само извођач радова и манекен који одлично носи ружно одело лошег креатора. Неко је , из неког разлога, одлучио да Гроцкој не треба нико бољи. Зашто је то урађено, време ће показати али једно се надам, а то је да ће први човек општине успети да препозна прави тренутак да се повуче док не буде касно. Надам се, али се плашим да ће његова силна жеља да га зову „председниче“ преовладати и да ће остати слеп поред толико показатеља који га полако сатиру.

Мислите да постоје ствари које он види, схвата али да не реагује због силне жеље да буде на месту председника?

  • Да. Да сам на његовом месту запитао бих се колико сам имао пријатеља пре ступања на функцију. Колико их имам сада, искрених, а колико ћу их имати кад одем са тог места. По мени, он ће доживети велико разочарење које ће оставити траг на његовој личности до краја живота. Мислим да он не размишља ни мало унапред. Бар не у позитивном смислу за себе. Дозволио је да се дојучерашњи повереник, а садашњи, некакав, координатор иживљава над њим. Да га опомиње на састанцима, да га тера да се извињава члановима у Калуђерици што је закаснио. Да га назива „шмекером“ и још некаквим називима које не бих сада истицао.
    Он није свестан да сада неки тамо, координатор, понижава, вређа и дисциплинује председника општине, да та особа вређа институцију председника, а кроз њега он вређа и понижава сваког грађанина општине.
    Ово довођење кадрова из Младеновца је такође увреда. То је порука свима нама да смо никакви и да не заслужујемо ништа. Општину Гроцка, с обзиром да нам од омладине па до предузећа сада контролишу Младеновчани, на овај начин вређају. Ко не разуме поруку коју нам шаљу тај или има дебео интерес, или танку интелигенцију, а наш председник општине на све то ћути. Шта нам све то говори?

А шта би сте ви урадили да сте на месту Пантелића?

  • Прво не бих био срећан нити бих пожелео да сам на месту Пантелића, али на месту председника урадио бих многи тога другачије.
    На првим месту, не бих био генератор проблема.
    Друго, окупио бих око себе људе који имају интегритет и различите способности из разних области.
    Одвојио бих странку од општине. Општина треба да следи програм и план странке, али не и хирове неких политички туруста и пролазника.
    У ствари урадио бих све оно што сам и радио када сам био у општини, а сложићете се да је тада власт била стабилна и да се радило. Били смо опозиција граду и републици, али смо успели да прогурамо пројекте па су неке крупне инвестиције стигле и код нас. Од тада па до дана данашњег, општина не може ни пијацу у Винчи да пресели. Постављамо огледала на раскрсницама, постављамо лежеће полицајце и исцртавамо паркинг линије. Један од успеха нам је био да комуналци не односе смеће пар дана, а онда за пар гајби трешања дође Пинк да сними председника који је иницирао да се смеће склони. Да се склони смеће које и онако мора да се односи сваки дан.
    За такве испаде, да не кажем глупости, подноси се оставка. Влашковић је смењен зати што је хтео да уради нешто корисно. Истина то није смео ни да проба, али имао је добру намеру. Тадашњи повереник и Пантелић су послали , лично, начелницу комуналне инспекције на терен и ако то није надлежност општине а камоли комуналне инспекције. Радова није било, штете није било али је тражена оставка и добијена је.

Шта мислите, шта онда треба радити?

  • Координатор да се повуче и да сви кадрови из Младеновца иду са њим.
    Пантелић треба да поднесе оставку и да покуша да објасни дојучерашњим пријатељима да је био занесен и да је био у заблуди. Он више нема пријатеље. Он тренутно има послушнике који једва чекају да му виде леђа. Пад са власти ће бити катастрофа за њега и његову психу јер ће онда видети колико је ово све било лоше.

Кажете пад власти?

  • Што? Ви мислите да ће ово вечно трајати?

Не, него ми је чудно да то ви кажете?

  • Грађани Гроцке су огорчени на ову гарнитуру на челу са Пантелићем .
    Сутра, када би се ишло на његово име, СНС би добио 1 глас. Само би Пантелић гласао за себе и нико више.
    Ако се у опозиционом блоку сакупи , било каква група која има и мало потенцијала СНС ће се преполовити по броју одборника а онда ћете видети како стоје ствари. Ко ће са ким и како. Које су цене које треба платити. Пантелић и координатор имају среће што је рејтинг Вучића још увек на високом нивоу па грађани гледају у њега, и гласају због њега, а у супротном ни њих двојца не би гласали за себе.

Да ли Ви то несто предвиђате?

  • Пратим дешавања и пратим кадрирања. Све ово ми је доста сумњиво. Повлаче се потези који су мени страни. Гро позиција су заузели бивше демократе и урсовци.Они су једном већ водили причу и СНС их је поштено омлатио на изборима. Сада их враћа у игру и гура на јаке позиције. Мени је то чудно, али видећемо следеће године. Све ће се показати врло брзо. Биће избора на свим нивоима , сем председничких.

Предвиђате ли нешто? Пад Београда?

  • Београд неће пасти. Београд је вечан, али власти нису.
    Да ли ће доћи до неке супституције, видећемо. Рано је за такве прогнозе.
    Промена односа снага ће сигурно бити. У којој мери, видећемо али са лошим кадривима у такву трку не треба ићи. Сами призивамо пораз али како то објаснити усијаним главама на нашој општини. Видећемо. О том, по том. Оставимо нешто и за други пут.

Може. Хвала.

Можда ти се свиди

Оставите коментар