Почетна » Ковачевић: Инфлација је знатно већа од повећања минималца

Ковачевић: Инфлација је знатно већа од повећања минималца

од admin
0 коментар

 

„Једини начин превазилажења све већих надолазећих економских проблема је улагање у домаћу индустрију којом руководе домаћи предузетници, као и унапређење њене технолошке оперативности, што је и саставни део економског програма Народне странке“, рекао је Ковачевић.

„Велике инвестиције у домаћу привреду повећаће конкурентност српске привреде на међународном тржишту, а подстицаје директним страним инвестицијама, које дају и државе у окружењу, требало би наставити само док домаће пословне снаге снажним финансијским подстицајима не преузму индустријски примат и замене увоз“, додао је Ковачевић, који је и председник Одбора Народне странке за привреду и предузетништво.

Ковачевић је објаснио да у Србији цене расту и зато што на отвореном светском тржишту нагло поскупљују индустријска добра и сировине.

„Пошто је Србија дубоко оболела привреда, јер више од 50 одсто прихода у буџет долази од наплате царина и ПДВ-а из увоза, грађане Србије очекују тешки дани, пошто је инфлација у замаху“, рекао је Ковачевић.

Ковачевић је додао да је контејнерски превоз индустријских сировина и роба из Азије поскупео 6,5 пута и износи између 13.000 евра и 16.000 евра по контејнеру, а чекање на испоруку продужило се са 45 дана на 100 дана и дуже.

„То ће у наредна два месеца додатно оптеретити све цене добара“, закључио је Ковачевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар