Почетна » „Спонтано окупљени“ напредњаци у Гроцкој се организују, имају и квоте

„Спонтано окупљени“ напредњаци у Гроцкој се организују, имају и квоте

од admin
0 коментар

„Што се мене тиче, нисам још одлучио да ли ћу да прекинем штрајк глађу. Одлука је тешка зато што нисмо дошли да правимо перформанс него смо дошли да се боримо за то да тужилаштво коначно почне да реагује на фашистичке испаде Драгана Ђиласа, Бошка Обрадовића и њихових батинаша. Дакле, моја колегиница ће да прекине штрајк глађу, ја ћу да останем“, рекао је синоћ Мартиновић.

Али ко су ти „спонтано окупљени“ који су из Гроцке похитали да дају подршку Мартиновићу испред Скупштине Србије?

Представе за јавност широкој маси који напредњаци организују преко њихових медија, укључујући и оне са националном фреквенцијом заиста би требало да заплаше сваког нормалног грађанина. Јер, ако ништа друго, што се тиче грочанске подршке Мартиновићу она је све друго, осим спонтано окупљање.

Наиме, већ претходне две вечери на разним снимцима и фотографијама могуће је видети лидере грочанских напредњака како стоје у првим редовима спонтане подршке. На насловној фотографији видите Дејана Влашковића и Милана Марковића из Калуђерице. Обоје су у Гроцкој координатори СНС-а задужени за Калуђерицу. Влашковић је недавно ушао у трку међу грочанским напредњацима, а од раније је у Калуђерици и шире познат као власник више предузећа. Марковић је, осим што је координатор, и члан Већа у Гроцкој који је постављен на то место захваљујући двојици других координатора СНС-а, Миленка Буквића и Стефана Дилберовића. Међутим, Марковић је од када је Влашковић ушао у изборну трку испред СНС-а у Гроцкој постао веома близак са Влашковићем. Према информацијама Жиг инфа, њих двојица претендују да имају што већу позицију након завршених избора у Гроцкој те се служе различитим методама како би успоставили надмоћ над осталим координаторима. Њихов циљ да добију што бољу позицију, не бира средства како ће и до тог циља доћи. Колико год Влашковић представља себе као оличење доброг привредника који ће се борити да ГО Гроцкој коначно сване, како би се рекло у жаргону, његова досадашња дела су у тоталној супротности од онога чиме се представља. 

Осим Влашковића и Марковића, међу „спонтано окупљеним“ грађанима виђени су и други грочански напредњаци. Оно што је интересантно да један од координатора СНС-а није виђен на овој подршци, а реч је о Миленку Буквићу. С друге стране Стефан Дилберовић (такође координатор СНС-а за Гроцку) је био присутан барем прве вечери. У првој вечери такве спонтане окупљености нашао се и повереник СНС-а за Гроцку Милосав Миличковић који је „руководио“ предвођењем. Миличковић, који је такође и државни секретар МУП-а, те прве вечери је, што се чује на једном од снимака, издао команду грочанским напредњацима да се разилазе.

Информације до којих је дошао Жиг инфо указују да је грочански СНС издао квоту која је требало да се испуни, како би се отишло на „спонтану подршку“.

Подсетимо, посланици СНС-а  Сандра Божић и Александар Мартиновић су ступили у недељу у штрајк глађу на степеништу Скупштине Србије захтевајући да тужилаштво покрене поступак против особа које су учествовале у нередима током скупа који су у петак испред тог здања организовале Двери, захтевајући одлагање избора и одустајање од усвајања измена изборних закона.

На степеништу Скупштине у недељу је први почео штрајк глађу самостални посланик Миладин Шеварлић због непримењивања Резолуције 1244 на Косову и Метохији и кршења територијалног интегритета и суверенитета Србије, али је од штрајка јуче одустао.

Њему се у знак подршке придружио посланик и лидер Двери Бошко Обрадовић који захтева обустављање изборног процеса. У међувремену, од штрајка су одустали Божић и Мартиновић.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар