Почетна » Ковачевић: Укинути таксу за РТС, нека зарађује паре

Ковачевић: Укинути таксу за РТС, нека зарађује паре

од Други Пишу
0 коментар

Посланик Народне странке и председник Одбора Скупштине Србије за културу и информисање Синиша Ковачевић изјавио је данас да би требало укинути таксу за Радио-телевизију Србије (РТС), јер за то више нема разлога.

„Докле више такса за РТС? Не видим да се РТС више стипендира, нека зарађује паре. Председник СНС-а и Србије Александар Вучић је у предизборној кампањи изриком тврдио да таксе неће бити“, рекао је Ковачевић на седници одбора.

Ковачевић је навео да Радио-телевизија Војводине заслужује одређену врсту помоћи јер је њена програмска шема медијски неатрактивна и „покрива 16 језика“.

Посланик Народне странке је упитао министра информисања и телекомуникација Михајла Јовановића када ће бити додељена пета национална фреквенција за емитовање телевизијског програма.

„Шта је с петом фреквенцијом докле ћемо је чекати, шта се чека кад су сви законски рокови пробијени“, питао је Ковачевић министра Јовановића.

Ковачевић је замолио министра Јовановића да јавне расправе о законима буду организоване благовремено, а не да буду „у среду увече, а гласање о закону у четвртак ујутру“, јер то говори о самовољи власти.

Можда ти се свиди

Оставите коментар