Почетна » БРУКА Шеику хтели да поклоне „томовачу“

БРУКА Шеику хтели да поклоне „томовачу“

од admin
0 коментар

Сарадници председника Србије Томислава Николића својевремено су умало даривали шеику Мухамеду бин Заједу 50 флаша „томоваче“.

Како „Блиц“ сазнаје, овај гаф, који је спречен у последњем тренутку, уз недавно измишљену причу о експлозији мотора, два километра понирања и драми у авиону на путу за Рим, на самом је врху листе испада председниковог тима.

– Николић је крајем новембра прошле године боравио у Уједињеним Арапским Емиратима по позиву шеика Бин Заједа, где су између осталог, заједно и посматрали трку Формуле 1. Његови сарадници су за ову прилику припремили поклон за шеика, како то протокол и налаже, притом се одлучивши за ракију коју председник сам пече у родној Бајчетини. Спаковали су чак 50 флаша ракије познате и као „томовача“ и отпутовали у Абу Даби. Запослени у Амбасади Србије у Емиратима били су шокирани када су чули шта су Николићеви људи спремили као дар. Збуњено су их питали да ли им је познато да ислам забрањује алкохол и да ће тиме практично Николић увредити Бин Заједа – прича наш извор из дипломатских кругова.

Скандал је срећом на време спречен, за разлику од случаја приземљеног авиона, где су бомбастичним изјавама обрукали председника иако су знали да је за све крива просута кафа. И када их је демантовао Директорат за цивилно ваздухопловство, саветница за медије Пак Станковић је своје брљотине бранила измишљеним „нападима на институцију председника“.

Шта чека Зорану у недељу на ГО СНС

Упитан да прокоментарише полемику Станиславе Пак са потпредседницом Владе Зораном Михајловић, премијер Вучић је јуче рекао да „нема времена да се бави тиме да ли је неко просуо кафу или није. Очигледно да су у нашој земљи оговарања и трачеви много лакша и важнија тема него озбиљан и тежак, напоран рад“.
Како „Блиц“ сазнаје, Михајловићевој не прети искључење из СНС, али ће свакако као и прошли пут на седници Главног одбора СНС у недељу добити пацке због иступа у јавности и изношења критика на рачун председника државе. Наиме, лидер СНС је још у јануару свима у странци подцртао да могу да имају различита мишљења, али да су места за њихово изношење страначки органи, а не јавност. Управо због критиковања Николића, Михајловићева је и тада добила опомену.

Зато је питање да ли су Николићу „уопште потребни непријатељи поред оваквих пријатеља“ с обзиром на то да сама листа гафова више него довољно показује да су управо саветници квалитетом свог рада успели да „од човека који је 2012. добио мандат од грађана на непосредним изборима направе фигуру за општу спрдњу“, како је то за „Блиц“ објаснио маркетиншки стручњак Цвијетин Миливојевић.

Ко саветује Николића

Оливер Антић
Председников правни саветник, „прославио“ се, између осталог, са изјавом да „Југославија у Другом светском рату није ни требало да изађе из Тројног пакта са Адолфом Хитлером“, прављењем селфија са ордењем Јосипа Броза Тита, који је отворио као председник комисије за Титову заоставштину најављивањем разоткривања међународне финансијске афера, чиме ће бити јаснија „позадина напада на председника Николића“, што је у ствари била Антићева подршка хрватском новинару Домагоју Маргетићу, који је за малверзације оптужио Млађана Динкића. Због овога се Антић на крају сам повукао из СНС, и то на истој седници на којој је Владимир Цвијан избачен. Духове је поново узнемирио тврдећи да на војној паради поводом 70. годишњице ослобођења Београда, на којој је гост био руски председник Владимир Путин, треба да буду и четничка обележја.

Иван Мркић
Саветник за спољну политику, у време док је био министар спољних послова успео је да подели дипломатске пасоше и шаком и капом те, између осталог, и мајци председникове супруге Драгици Николић, али и да запосли као медијске саветнице две манекенке из мушких часописа и глумицу, али и да наљути немачку канцеларку Ангелу Меркел која му је одбила дати агреман за постављење Зорана Јеремића за амбасадора у Немачкој, иначе последњег амбасадора Слободана Милошевића.

Предраг Микић
Саветник за привреду, уцењивао је директорку Агенције за приватизацију Виду Узелац и тражио од ње да по убрзаном поступку прода „Радничко прихватилиште“ његовом сину Жарку. Краљевачки „Магнохром“ најављивао је тужбу против Микићеве фирме „Тргомен“ због продаје бојлера са њиховим логотипом, које је Микићева фирма увозила из Македоније.

Вук Фатић
Координатор за сарадњу са медијима, на Фејсбуку својевремено је окачио слику свог сина како спава у дечјим колицима заоденут корицама фиреровог дела „Мој поредак света“.

Бојана Јеловац     Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар