Почетна » Укидање ванредног стања на видику, мешетарења у СНС Гроцка иста као и на почетку

Укидање ванредног стања на видику, мешетарења у СНС Гроцка иста као и на почетку

од admin
0 коментар

Можда је реченица да су „мешетарења иста као и пре короне „преблага , већ би требало више да се искористи реченица „мешетарења никада гора нису била“ јер разлога за то итекако има.

Наиме, у последњем периоду, нарочито током ванредног стања у Србији грочански напредњаци наставили су да подмећу ногу једни другима. Борба за опстанак на власти , сада пред  локалне изборе, већа је него икада јер многи од оних који су се нашли на листи за одборнике не знају ништа друго ни да раде, осим да се баве политиком. Бављење политиком и не мора да значи увек негативни контекст, већ може да буде и позитивна ствар. Политиком би заправо и требало да се баве они који желе да заиста помогну општем бољитку друштва,  а не да се са баве истом како би искључиво од ње имали само појединци корист.

А грочанска власт од доласка напредњака у Гроцкој је управо у претходним годинама урадила све оно што не би могло да се сврста у часно и поштено. Нажалост, власт у Гроцкој остаће запамћена у читавом свету по њеном бившем председнику Драгољубу Симоновићу којем се суди као налогодавцу  за паљење куће новинара портала Жиг инфо, Милана Јовановића који је годинама уназад писао о корупцији и малверзацијама управо Симоновића.

Након коначног пада Симоновића, у Гроцкој остају на власти и даље напредњаци са таквом структуром људи да су сви до краја, упркос  противљењу врха СНС-а, давали подршку Симоновићу у борби против, како су они то називали, медијске хајке против једног поштеног председника.

Пред расписивање избора 2020 године, повереник СНС-а за Гроцку Милосав Миличковић изјавио је за Жиг инфо да ће се на листи напредњака у Гроцкој наћи барем 80 посто нових лица. Изјавио је да ће на листи бити и привредника.

Да не полемишемо да ли има заиста нових 80 посто лица на тој листи,  али једно се засигурно зна, на тој листи међу високопозиционираним местима остали су највернији Симоновићеви људи, управо они који када би писали биографију осим чланства у СНС-у не би знали да напишу шта су још у животу радили. О дипломама некаквих факултета, стеченим управо када су узјахали на трон Гроцке, узалудно је и причати јер је то некако данас постала отрцана фраза.

На листи СНС-а у Гроцкој , заиста, има и привредника који се раније нису бавили политиком. Управо су ти привредници на удару свих оних који би учешће у власти задржали не бирајући средства да тај циљ и остваре.

Први на листи је  Драган Пантелић- Панта, власник једне приватне компаније, који по његовим речима, није чак ни члан странке.

Претходних дана, из врха СНС-а у Гроцкој кружи прича како је Драган Пантелић одустао од кандидатуре, као и да ће се повући са листе.  Међутим, све су то управо мешетарења којима се служе они којима је Пантелић сметња.

Према информацијама Жиг инфа, Драган Пантелић- Панта није одустао од своје кандидатуре, али је затражио од СНС-а, да уколико желе њега да поставе за председника у Гроцкој (ако резултати избора буду задовољавајући) , да му дају одрешене руке како би успоставио владавину тотално супротној од  данашње.  Такође, Пантелићу је препуштено да води и такозвани југ Гроцке, да тамо врши, такорећи кампању. Управо због чињенице да ће Пантелић извршити „сечу кнезова“ и да ће деловати тако да неће бити места злоупотребама и корупцији зарад личног интереса, нашао се на удару бивших Симоновићевих људи који су остали на листи за кандидате за одборнике.

 Пантелић за Жиг инфо каже да није одустао од кандидатуре и да ће изгурати о краја.

– Информација да сам се повукао из целе приче око избора није тачна. Има оних којима смета моје позиционирање данас, али ја сам чврсто решио да се не повлачим и да идем до краја. Знам да, ако све буде како треба, са оваквом праксом у Гроцкој се сигурно неће наставити. Неће бити више крађа зарад појединаца, као ни намештања  тендера и осталих „комбинација“, рекао је укратко Драган Пантелић за Жиг инфо.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић,

Насловна фотографија: илустрација

Можда ти се свиди

Оставите коментар