Почетна » Ратни ветерани за Србију иду на београдске и локалне изборе

Ратни ветерани за Србију иду на београдске и локалне изборе

од Други Пишу
0 коментар

Странка Ратни ветерани за Србију најавила је данас на конференцији за новинаре да ће самостално учествовати на београдским и локалним изборима.

Представник те странке Јан Суђи истакао је да су Ратни ветерани за Србију основани с циљем представљања Словака у Србији, неговања заједничког живота свих грађана и неговању културе и језика словачке националне заједнице.

Додао је да странка за циљ има очување словачке духовности, стваралаштва и традиције посредством сарадње са културним организацијама и организовања манифестација.

Суђи је рекао да је циљ странке да иницира доношење, односно измене и допуне закона како би се побољшали прописи којима се уређују Уставом гарантована права свих националних мањина.

Он је истакао да се странка залаже за то да сви закони буду објављени на словачком и другим језицима националних мањина.

Суђи је рекао да је странка Ратни ветерани за Србију веома захвална припадницима словачке националне мањине који су се у великом броју одазвали позиву да бране земљу у којој вековима живе.

Циљ странке је, како истиче Суђи, и заступање ратних ветерана и учесника ратова у бившој Југославији и неговање ослободилачких ратова.

Суђи је рекао да се странка залаже за побољшање положаја ратних ветерана кроз измене и допуне постојећих закона и за враћање моралног достојанства ратних ветерана.

Он је нагласио да би закон морао да садржи одредбе по којима би се својство ратног ветерана признало свим учесницима ратова из деведесетих година и по којима би безусловно право на борачки додатак као месечно примање имали сви ратни војни ветерани.

Додао је да би закон требало да омогући да подношење захтева за стицање својства ратног војног инвалида по основу болести буде без временског ограничења.

Суђи је навео и да странка мотивише младе да служе војни рок и да се бори да се активира обавезно служење војног рока.

Foto N1

ФоНет/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар