Почетна » Почела чистка у СНС: Томин син кажњен међу првима

Почела чистка у СНС: Томин син кажњен међу првима

од admin
0 коментар

 Да ће бити великих промена на локалу најавио је и сам Александар Вучић, након једне од недавних седница Председништва СНС, када се полемисало о избору министара у новој Влади Ане Брнабић, али и о самој ситуацији у странци.

Неочекивано, први рез направљен је управо на сину бившег председника странке.

Да одмори од политике

Наиме, Извршни одбор Српске напредне странке донео је одлуку о распуштању Градског одбора у Крагујевцу, а то је за медије потврдио градоначелник Крагујевца Никола Дашић, који је истом одлуком именован за повереника странке.

Говорећи о будућем ангажману Радомира Николића, Дашић је рекао да “за њега увек има места”, али и да постоји могућност да одмори од политике.

“Он је у једном тренутку пожелео мало да се одмори од политике, и то је његова лична одлука, али смо у комуникацији и ту нема никаквих проблема”, рекао је овим поводом Дашић.

Није се добро показао

Питање је, међутим, колико је вртоглави пад Николића у политичком животу Србије, заиста без пратећих проблема.

“Радомир се једноставно није добро показао. У странци нису задовољни његовим радом. Није се показао ни као градоначелник Крагујевца и није се добровољно одрекао те функције у фебруару, већ га је на то приморао врх странке. Он то, свакако, није баш најсјајније поднео, али се надао некој замени. Претендовао је на место секретара у Влади или за амбасадора у Кини, међутим, то је све на дугачком штапу и мало вероватно. Сад ово распуштање одбора говори томе у прилог”, каже саговорник Нова.рс.

Како додаје, ово је само почетак и очекује се да ће још одбора СНС бити распуштено.

Уколико се то не буде десило, већ Николић остане усамљени случај, све води као томе да се у СНС практично наставља рашчишћавање кадрова бившег председника Томислава Николића, који могу представљати опозицију у самој странци.

Почетак сече у СНС

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић за Нова.рс каже да би било добро да је ово само почетак.

“Свакако је логично да свака политичка странка преиспита деловање на локалу. Да ли је у питању распуштање целих одбора или је реч о индивидуалним случајевима видећемо. Добро би било да је ово само почетак једне веће акције, а не само Крагујевац, али то ћемо тек имати прилике да видимо”, каже Анђелковић.

Сличног је мишљења и директор агенције за истраживање јавног мњења “Фактор плус” Владимир Пејић.

“Та смена лоших кадрова СНС на локалу је почела и увелико је у току. Било је тога и пре избора, сам Вучић је најавио да ће се са тиме наставити, тако да ово није изненађење. Тај одбор у Крагујевцу већ дуго привлачи доста пажње, више пута је најављивано његово распуштање из много разлога, па и лоших резултата на изборима. Ипак, не видим ово као изузезак, биће тога још”, каже Пејић.

Уколико је ово, заиста, како је стидљиво напоменуо садашњи градоначелник Крагујевца, најава Николићевог повлачења из политике, ред је да подсетимо по чему ће бити упамћен.

Детектив, лимузине и кожне ципеле…

Док је врло тешко сетити се и издвојити нечег доброг што су у време његовог мандата добили Крагујевчани, списак његових потеза који се могу уврстити под “бахаћење”, није кратак.

Тако је Николић само месец дана пред истек мандата, како су тада писали медији, потписао уговор са фирмама из Београда и Крагујевца за услуге физичко-техничког обезбеђења, и то за “истражне услуге и услуге обезбеђења”. Иако до данас није познато, кога је и због чега намеравао да истражује, те Николићеве детективске радње коштале су град око три милиона динара.

Познато је да је буџет овог града годинама у озбиљним проблемима и практично пред банкротом, међутим, бивши градоначелник није могао да се вози у старим аутомобилима, па је у тој и таквој ситуацији град Крагујевац са Николићем на челу дао и 4,5 милиона динара за обнову возног парка и куповину три нове лимузине.

На списку апсолутних нелогичности, јесте и одлука да се из буџета издвоји 15.000 евра за ватромет, пет милиона динара за угоститељске услуге које подразумевају коришћење велнес центра са сауном, парним купатилом и ђакузијем, али врхунац је свакако Николићева одлука да части запослене у Градској управи кожним ципелама, које су пореске обвезнике коштале девет милиона.

Јелена Јеловац    Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар