Почетна » Народна посланица Заветника, Бојана Букумировић, поставила питање зашто су из ГО Гроцка угрозили сигурну кућу (ВИДЕО)

Народна посланица Заветника, Бојана Букумировић, поставила питање зашто су из ГО Гроцка угрозили сигурну кућу (ВИДЕО)

Пролећно заседање Скупштине Републике Србије

од Жиг Инфо
0 коментар

Посланици у Народној скупштини настављају данас заседање које је почело у среду после готово два месеца закашњења.

На дневном реду је пет тачака, пре свега су то предлози кандидата за избор чланова Високог савета тужилаштва и Високог савета судства које бира Народна Скупштина. Пред посланицима се налази и предлог одлуке о избору Савета Државне ревизорске институције, затим предлог одлуке о избору Заштитника грађана.

Такође, посланичке групе су могле и да поставе посланичка питања. За то су имали пет минута, а народна посланица Заветника, Бојана Букумировић, поставила је питање Министарству за људска и мањинска права, везано за инцидент у Раковици, када су представници СНС-а Гроцка открили локацију сигурне куће.

  • Када је председница за родну равноправност, ОО СНС-а Гроцка, заједно са својим сарадницама, јавно објавила локацију сигурне куће, где се налазе мајке са малолетном децом. Оне су зарад медијске промоције на друштвеним мрежама, разоткриле адресу ове сигуне куће у општини Раковица и објавиле фотографије ове установе и њеног окружења. Тиме су прекршиле Закон и директно угрозиле безбедност штићеника ове установе. Постављам питање, да ли ће Министарство за људска и мањинска права, предузети одговарајуће мере у овим случају и да ли ће починиоци овег дела бити, на било који начин, санкционисани за своје поступке. Такође, интересује ме да ли сте мајку и децу, који се налазе у тој сигурној кући, изместили на другу локацију, како би заштитили пред онима због којих су их и сместили у ову установу, упитала је Бојана Букумировић.

 

ЕЖИ

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар