Почетна » Николићевом „мерцедесу“ треба мотор

Николићевом „мерцедесу“ треба мотор

од admin
0 коментар

За поправку службеног аутомобила председника Србије неопходно је издвојити 12 милиона динара. У МУП кажу да безбедност шефа државе није угрожена

ПОПРАВКА службеног аутомобила председника Томислава Николића коштаће 12.250.000 динара. На „мерцедесу С“ потребна је замена мотора са агрегатима, диференцијала и задњег десног амортизера.

Овај извештај о стању кола намењених за превоз првог човека Србије „Новости“ су добиле од Министарства унутрашњих послова. Тендер за поправку је у току, а док се „мерцедес“ не поправи, Николић ће користити БМВ из 1997. године, који је међу најстаријима у државном возном парку!

У Председништву јуче нису желели да коментаришу извештај МУП. Ипак, раније су тврдили да аутомобил већ годину и по стоји у гаражи, јер нема адекватне гуме. Старе су се, тврдили су, толико излизале да не могу да се користе и да је безбедност председника који се вози у колима старим 18 година индиректно угрожена.

Из МУП, ипак, стижу другачије информације:

– Возило има нове пнеуматике.

На питање „Новости“ да ли је безбедност Николића угрожена, из МУП су одговорили да не поседују информације о томе.

Иначе, „мерцедес“ који чека поправку купљен је 2010. године док је на месту председника Србије био Борис Тадић. Коштао је 620.000 евра, има непробојна стакла и може да издржи експлозију. У колима се налазе боце са кисеоником. Такође, може да буде и под водом. Блиндиране су му чак и гуме које после поготка могу да возе 100 километара. За њега се делови морају поручити и знатно су скупљи него они за обичне „Мерцедесове“ аутомобиле.

За разлику од ове „тврђаве“ на точковима, БМВ који сада користи Николић знатно је оскуднији у опреми. Блиндирана су му само стакла.

„БРАБУС“ УНИШТЕН У УДЕСУ

Из возног парка који је намењем председнику не може да се користи ни „мерцедес брабус“ који је уништен у саобраћајној незгоди, док га је возио радник сервиса, где је био на одржавању.

Ово возило вредно је милион евра, а поклон је шеика Мухамеда бин Заједа, принца Уједињених Арпских Емирата. Аутомобил има девет „ербегова“, а може да се креће брзином до 300 километара на час. Резервоар је запремине 100 литара.

С. С. РОВЧАНИН    новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар