Почетна » Народна странка: Закон о водама легализује корупцију и неограничену пљачку

Народна странка: Закон о водама легализује корупцију и неограничену пљачку

од admin
0 коментар

 

„Измене спорног члана 3 омогућавају власти да водно земљиште, које је у јавној својини, директном погодбом у закуп преда коме год жели, што ће омогућити неспутану и бескрупулозну пљачку“, наводи се у саопштењу Одбора Народне странке за заштиту животне средине.

„Фирме блиске врху режима тако ће без јавног надметања добити водно земљиште на управљање и легално ће уништити заштићена подручја зарад огромног богаћења неколико људи“, додаје се у саопштењу.

Народна странка је истакла да је пример за такву „сумануту алавост власти на новац“ најава изградње великог стамбеног насеља на водоизворишту у Макишу, које ће угрозити животну средину и снабдевање грађана водом, а неколицини људи ће донети стотине милиона евра профита.

„СНС је својим бројним аферама и буразерским комбинацијама доказала да нема еколошку политику, већ политику уништавања животне средине, чија је окосница богаћење људи у врху режима и њима блиских бизнисмена“, наводи се у саопштењу Одбора Народне странке за заштиту животне средине.

Можда ти се свиди

Оставите коментар

six + 17 =