Почетна » Никодијевић: Обезбеђена средства за бесплатне вртиће и уџбенике, али и за наставак инвестиција

Никодијевић: Обезбеђена средства за бесплатне вртиће и уџбенике, али и за наставак инвестиција

од Други Пишу
0 коментар

На седници Скупштине града у уторак, 20. јуна, пред одборницима ће се наћи ребаланс буџета Града за 2023. годину, на основу којег су, између осталог, обезбеђена средства за бесплатне вртиће и бесплатне уџбенике за основце и средњошколце на територији Београда, али и за наставак започетих инвестиција, изјавио је за ТВ Прва председник Скупштине града Никола Никодијевић.

Он је појаснио да ће надлежно министарство од свих школа сакупити податке о уџбеницима и проследити их Граду Београду, који ће на основу добијених података куповати комплете уџбеника.

Никодијевић је најавио и да ће од 1. септембра и београдски државни вртићи бити у потпуности бесплатни.

– Када је реч о цени у приватним предшколским установама, Град ће у потпуности субвенционисати економску цену вртића, а разлика у цени зависиће од квалитета услуге и пружања додатних услуга и организовања активности за малишане.

Председник градске скупштине је нагласио да буџет мора да буде избалансиран и да је у Граду започето неколико великих пројеката.

– У плану је да се неколико школа на територији града реконструише, пре свега Трговачка школа, затим и Основна школа „Ослободиоци Београда”. У плану је и изградња мултифункционалног објекта у Овчи, у оквиру којег ће бити предшколска установа и централна кухиња која ће снабдевати све објекте предшколске установе на Палилули на левој обели Дунава. Поред реконструкције Трга Николе Пашића које смо обећали, ту је и завршетак радова у Булевару патријарха Павла и повезивање те саобраћајнице са Мостом на Ади, како би она добила пуну функцију – рекао је Никола Никодијевић.

Он је рекао да су у плану и радови на реконструкцији већег броја улица, радови на изградњи канализационе мреже, као и инфраструктурних објеката.

– На дневном реду седнице Скупштине града је и велики број планова које је припремио тим градског урбанисте Марка Стојчића. Ти планови су основ за даљи развој града, јер добро планирање подразумева и велике инвестиције, као и већи прилив новца. Очекујем да до краја године, ако се стабилизује тржиште цена које је успорило радове, сви велики пројекти које је Град припремио буду започети – закључио је Никодијевић

FOTO: BEOINFO / GRAD BEOGRAD

Кристина Радосављевић    Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар