Почетна » „Миленијум тим“ открио шта намерава да гради на месту хотела „Југославија“

„Миленијум тим“ открио шта намерава да гради на месту хотела „Југославија“

од Други Пишу
0 коментар

„Миленијум тим“, односно његова ћерка фирма „МВ Инвестмент“, купила је данас хотел „Југославија“ у стечају по цени од 27 милиона евра. Како наводе у матичној компанији, у плану је да у наредне четири године уложе више од 400 милиона евра и откривају какав им је план за ту локацију.

„Миленијум тим“ имао је већ спремно саопштење након што су потписали уговор о куповини фирме „Данубе Риверсиде“ у стечају, која је власник хотела „Југославија“. Како су навели, почетним улагањем већим од 42 милиона евра „заокружили су преузимање комплетне локације бившег хотела Југославија“.

Они наводе да су пре две године купили 100 одсто удела у компанији „МВ Инвестмент“, која је власник простора у коме се налази „Гранд касино Београд“. Такође истичу да планирају градњу модерног стамбено-пословног комплекса са хотелом високе категорије.

„Иницирали смо измену плана детаљне регулације како бисмо могли да реализујемо изградњу модерог стамбено-пословног комплекса са хотелом високе категорије на локацији која, после 25 година, то заслужује“, пише у саопштењу.

Како „Миленијум тим“ даље наводи, укупна улагања која планирају у наредне четири године на том пројекту износе више од 400 милиона евра.

Подсећамо, „МВ Инвестмент“ била је једина фирма која се пријавила и испунила услове на лицитацији за куповину хотела „Југославија“. Хотел је продат по почетној цени од 27 милиона евра.

Осим самог хотела, на продају је било и грађевинско земљиште на којем се он налази, укупне површине 45.613 квадрата (око 4,5 хектара), али имовина коју чине лустер-таваница и бронзана биста Александра Зарина, који су под посебном заштитом као културна добра.

Иако је хотел “Југославија” сам по себи бренд и налази се на атрактивној локацији уз саму реку, на цену, али и заинтересованост поред подељеног власништва над парцелом са „Миленијум тимом“, утицали су и судски спорови. У огласу о продаји хотела било је наведено да је власнике парцеле тужила Лука Београд, чији је директор познати бизнисмен Милан Беко, а како се наводи у Катастру, у забележби из марта 2022. године, иста компанија покренула је спор и пред Управним судом.

Foto Printskrin

Сања Радовановић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар