Почетна » ПОЛИТИЧАРИ Још само на чучавцу нису секли врпцу!

ПОЛИТИЧАРИ Још само на чучавцу нису секли врпцу!

од admin
0 коментар

Као што у активностима црквених великодостојника има бисера, попут овонедељног освештавања гајбица пива у новом приватном складишту у Крушевцу, тако се и у световном сектору може пронаћи права ризница догађаја који превазилазе и наша најбизарнија очекивања.

Ако је патријарх Иринеј могао да освешта тржни центар у Нишу, зашто владика крушевачки Давид не би могао да светом водицом запљусне магацин са палетама разноврсних алкохолних пића.

Ако су разни државни функционери пре њега могли да секу свечане врпце на семафорима или обичном брвну, зашто министар Александар Вулин не би могао да организује свечано отварање једног обичног лифта. И ова церемонија је, попут и оних ранијих на које подсећамо, имала све потребне реквизите – од девојака у народној ношњи, црвене врпце и машне до намештених осмеха за камере.

Зорана се исцимала за 12,5 километара пута

Министарки Зорани Михајловић припала је незахвална улога да у децембру прошле године отвори “историјску” деоницу Уб-Лајковац на Коридору 11! Ово парченце капиталног подухвата, дуго тек 12,5 километара, грађено је чак четири године. Драстично кашњење иде на душу Зоранином претходнику на челу српског грађевинарства Милутину Мркоњићу, који није успео да притегне мајсторе током читавог свог мандата. Због овако бизарних детаља, деоница је у народу постала позната и као Мркин “Скадар на Бојани”.

Спектакуларни лифт

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин недавно је изазвао ерупцију негативних коментара због одлуке да од једног обичног лифта у старачком дому направи спектакл какав се обично приређује приликом прославе неког капиталног подухвата. Вулин је свечано пресекао црвену врпцу и уз блицеве отворио лифт у Дому за старе и пензионере у Апатину, за чију уградњу је министарство издвојило 3.352.000 динара.

Врпца за брвно

Звезда предизборне кампање 2012. био је УРС и његов функционер Бранислав Јовановић, иначе директор Дирекције за изгрању града Ниша који је свечано пресекао врпцу – на брвну! Помпа је приређена у селу Доње Власе, где је отворен мост дуг седам, а широк пет метара. Ова ћуприја је прорадила иако још није имала ограду. Да ствар буде смешнија, Јовановић је тада најавио и изградњу “приступних саобраћајница”, а овај “капитални подухват” потребан је, према речима нишког регионалисте, “како би ту задржали мештане Доње Власе”.

Високе званице на зајечарској раскрсници

Свилени јастучићи, црвена врпца, осмеси и камере… Све је било спремно да министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић 6. септембра прошле године, на Дан града, у Зајечару свечано отвори кружни ток! Домаћин церемоније био је њен партијски колега из СНС-а и локални функционер Саша Мирковић, који је с поносом истакао да је изградњом ове раскрснице повећана безбедност у центру града за све учеснике у саобраћају.

Помпа за 14 бицикала

Насмејана тројка у саставу Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада, Душан Бајатовић, директор “Србијагаса”, и Стеван Лугоња, директор “Паркинг сервиса”, састала се пре шест месеци у новом Саду да свечано отвори нову станицу за изнајмљивање бицикала, коју су злобници назвали обичном надстрешницом! Како год да се звао, овај објекат са двоточкашима је заправо поклон Европског бизнис конгреса са седиштем у Берлину и располаже са 14 бицикала.

Министар културе отворио билборд!

вечано отварање билборда у Нишу, један је од најупечатљивијих момената министровања Предрага Марковића ресором културе. Он је у марту 2012. увеличао церемонију приређену поводом “пуштања у рад” путоказа од три метра са исцртаном културном мапом Ниша. Марковић је тада објашњавао да се “отварање билборда” десило током његове посете Нишу и археолошком налазишту Медијана, а како је билборд-мапа био успут, одлучено је и да се он “отвори”.

– То је пројекат који је финансирало Министарство културе. Није део никакве предизборне кампање и не видим шта је спорно. Тог дана сам био на још два догађаја, па и на овом – правдао се министар.

Министарско роштиљање

После Гуче, нашим политичарима је лесковачка роштиљада најомиљенија манифестација, ако је судити по њиховом утркивању ко ће да је отвори. Увек проблематичан почетак школске године није спречио Жарка Обрадовића, тадашњег министра просвете, да три дана до првог школског часа у 2012. похита у српски Манчестер и отвори роштиљање. Већ следеће године његовим стопама је отишао Небојша Стефановић, тадашњи председник српског парламента. И Стефановићев тајминг за овакав излет из важне државне функције био је проблематичан, јер су, баш док се палио први грил у Лесковцу, посланици цео дан расправљали о изменама Закона о министарствима.

Правда за шљиве!

Министар правде и државне управе Никола Селаковић поприлично је искочио из свог ресора када је једног августовског дана 2013. решио да отвори Сајам шљива у Осечини! Због ове несвакидашње околности и незадовољства ценом овог воћа, излагачи су осмислили оригиналан слоган, па је манифестација протекла у знаку повика “Правда за шљиве!”

Весић укључио семафор у Јајинцима!

Један обичан нови семафор био је довољан разлог да градски челници Београда потегну подно Авале и у Јајинцима свечано “пусте у рад” први семафор у том приградском насељу! Душан Рафаиловић, градски секретар за саобраћај, и Горан Весић, тадашњи секретар Привременог органа Београда, указали су том приликом на значај ове направе.

– Први семафор у Јајинцима допринеће већој безбедности ученика који похађају основну школу у близини – објаснили су они и најавили наставак семафоризације раскрсница.

После само неколико месеци на сличан корак одлучио се и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, који је промовисао звучну опрему за семафоре на 11 најпрометнијих раскрсница у ширем центру града.

 

Ивана Кљајић | АЛО

Можда ти се свиди

Оставите коментар