Почетна » ЗЛФ: Отворено писмо одборницима Ми глас из народа: Да ли сте за СНС или не? Реците народу истину!

ЗЛФ: Отворено писмо одборницима Ми глас из народа: Да ли сте за СНС или не? Реците народу истину!

од Други Пишу
0 коментар

Одборницима Ми – глас из народа,

И више него је јасно да смо ми политички неистомишљеници, али и ви и ми смо на претходним изборима добили гласове опозиционо настројених грађана да будемо њихови представници. То нас обавезује да те гласове бранимо и да грађане представљамо најбоље што умемо.

Није тајна да смо ми из Зелено-левог фронта износили критике на рачун Бранимира Несторовића због изјава током пандемије коронавируса, да смо критиковали ваше популистичке ставове, и увек демантовали ваше полуистине, исто као и што сте Ви упућивали критике на рачун наших чланова, али и целокупне листе Србија против насиља. Што се нас тиче, критике упућене вама и данас стоје.

За нас, а надамо се и за вас, слободно изражена воља грађана је неприкосновена демократска вредност. На претходним изборима, сведочили смо да су се људи из власти дрзнули да прекрајају изборну вољу грађана, да манипулишу бирачким списком, да довозе људе, да искористе државу како би остварили корист својој партији. Сматрамо да је ово неприхватљиво и да око овога нема расправе.

Ипак, ни то СНС-у и СПС-у није било довољно да у Београду остваре већину, па су врло брзо кренули у “куповину” одборника са других листа. Бранимир Несторовић је рекао да има информације да сте ви добијали “шестоцифрене понуде”. Ако је то истина, позивамо Бранимира Несторовића и све људе са листе “Ми – глас из народа” да кажу коме је нуђен новац, ко га је нудио, као и да сведочите у кривичном поступку против одговорних у будућности. Сматрамо да је то здраворазумски, поштено и у складу са законом.

Поред тога, позивамо вас да јавно и недвосмислено подржите захтев за поништавање избора у Београду због изборне крађе и прекрајања изборне воље грађана. Реците јасно оно што је цео свет видео.

У вези с тим, очекујемо да пре конститутивне седнице Скупштине града Београда, објавите да ли ће неко од одборника са листе Ми – глас из народа, гласати за избор председника Скупштине града Београда и новог градоначелника.

Сматрамо да је наша дужност и обавеза да грађанима јасно кажемо ко смо и за шта се залажемо, јер су нам дали свој глас да бисмо мењали Београд и Србију на боље, а не да било ко, ко се представљао као опозиција пре избора, помаже режиму након њих у формирању власти.

Не морамо ни око чега да се слажемо, као што се и не слажемо, али морамо да одбранимо основне демократске вредности и слободу избора.

Можда ти се свиди

Оставите коментар