Почетна » Гајић: Гашић хитно мора да оде са функције због смењивања Миленковића и Митића

Гајић: Гашић хитно мора да оде са функције због смењивања Миленковића и Митића

од Други Пишу
0 коментар

Народна странка сматра да је МУП Србије прекорачио своја овлашћења када је дефакто сменио инспекторе Слободана Миленковића и Душана Митића, припаднике Четвртог одељења београдске полиције, чији је распоред у надлежности директора полиције, односно начелника УКП за Београд.

Посебно је забрињавајуће да министар унутрашњих послова Братислав Гашић смењује два полицајца, који су кључни сведоци специјалног тужиоца у кривичном поступку познатом као “Јовањица”, уочи њиховог сведочења пред судом на који начин се директно угрожава њихов кредибилитет као непосредних и крунских сведока у том кривичном поступку.

Одлука министра унутрашњих послова сведочи о тешкој злоупотреби положаја која није инспирисана државним разлозима већ оставља утисак да се са врха државне власти онемогућава борба против организованог криминала у предмету који је изашао пред суд на основу оптужнице Тужилаштва за организовани криминал.

Народна странка сматра да ако пре овог случаја нису били довољно јасни разлози за смену министра Гашића, сада више нема никакве дилеме да тај министар мора хитно да буде смењен.

Владимир Гајић
потпредседник и посланик Народне странке

Можда ти се свиди

Оставите коментар