Почетна » ЕК о отказивању војних вежби: Србија мора ускладити своје деловање с оним што је обећала

ЕК о отказивању војних вежби: Србија мора ускладити своје деловање с оним што је обећала

од admin
0 коментар

 

„Јасно је да се у складу са преговарачким оквиром од Србије очекује да постепено усклади своју политку према трећим земљама са политиком ЕУ. Као што знате, недавно је објављена декларација ЕУ о Белорусији и поздравили смо прикључивање Србије тој декларацији“, навела је Писонеро.

Она је додала да је Србија земља која активно учествује у више заједничких европских безбедносних и одбрамбених мисија и да ЕК поздравља њен значајан допринос у тим мисијама.

„Можемо само да инсистирамо на томе да је Србија идентификовала ЕУ интеграције као свој стратешки приоритет и она мора ускладити своје деловање са оним што је обећала“, закључила је Писонеро.

Министар одбране Александар Вулин јуче је саопштио да је Влада Републике Србије донела одлуку којом се замрзавају све војне вежбе и активности са свим партнерима у наредних шест месеци.

„У наредном периоду нећемо учествовати у било каквим вежбама или војним активностима ни са НАТО, ни са ОДКБ, ни са Русијом, САД, Кином, ЕУ, ни са истоком, ни са западом“, изјавио је Вулин.

Одлука да се замрзну војне вежбе донета је након што је на сајту белоруског министарства одбране објављено да ће Војска Србије учествовати на вежби у Белорусији, заједно са руском и белоруском војском, у време док се у тој земљи одржавају протести против актуелне власти.

Н1, Инсајдер

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар