Почетна » Странка слободе и правде Гроцка – Захтевамо да се утврди одговорност за смрт девојке у Калуђерици

Странка слободе и правде Гроцка – Захтевамо да се утврди одговорност за смрт девојке у Калуђерици

Саопштење за јавност

од Жиг Инфо
0 коментар

Како се наводи у саопштењу, Странка слободе и правде Гроцка изражава искрено саучешће породици и пријатељима Саре Петковић из Калуђерице.

  • Нажалост, смрт ове младе девојке је још једном показала да постоје озбиљни пропусти у здравственом систему, посебно у хитној медицинској помоћи. Непостојање координације међу здравственим институцијама резултирао је изостанком брзе интервенције која би можда могла спасити њен живот. Иако су се огласили из Хитне помоћи и рекли да су сви протоколи испоштовани, ова трагедија додатно наглашава потребу за неопходним побољшањем приступа здравственој заштити.
    Дванаестогодишња владавина Српске напредне странке и Социјалистичке партије Србије остаће упамћена као време нестручности, бахатости, корупције и непотизма, што је довело до многих трагичних случајева попут смрти Саре Петковић. Током овог периода, здравствени систем је доживео колапс, ресурси су злоупотребљени, а јавне службе су подложне политичком утицају и корупцији.
    Наиме, случај Саре Петковић је симбол дубоког слома здравственог система под дугогодишњом влашћу ове коалиције. Недостатак стручног кадра, адекватне медицинске бриге, опреме и координације међу здравственим институцијама су само неки од проблема који су довели до трагедије ове младе жене.
    Странка слободе и правде Гроцка захтева да се утврди одговорност за ове пропусте и хитне промене у здравственом систему како би се спречиле сличне трагедије у будућности. Грађани Гроцке и Србије заслужују власт која ће их заштити и бринути се о њиховим основним потребама, навели су из ССП-а Гроцка

Можда ти се свиди

Оставите коментар