Почетна » Посланици Народне странке на Косову и Метохији: Вучић је издао Србе зарад власти

Посланици Народне странке на Косову и Метохији: Вучић је издао Србе зарад власти

од Други Пишу
0 коментар

Посланици Народне странке боравили су на Косову и Метохији где су разговарали са грађанима који су им пренели да је „бриселским споразумима држава Србија развлашћена на Косову“ и да су Срби предати на милост и немилост Српској листи која их уцењује и притиска уместо да брани њихове интересе.

„Држава Србија је под влашћу председника Србије Александра Вучића издала Србе са Косова и Метохије и издала је српске националне интересе“, рекао је у Штрпцу на Косову и Метохији Мирослав Алексић, шеф посланичког клуба Народне странке у Скупштини Србије.

„Уместо да брани интересе Срба, Српска листа притиска и уцењује Србе. Српска листа служи да се њени функционери богате и да контролише Србе, а да са друге стране заједно са Албанцима растерује Србе са Косова и Метохије. Људи беже са Косова и Метохије јер нема ко да их заштити и да им пружи подршку“, додао је Алексић.

Алексић је истакао да се радује посебној седници Скупштине Србије о Косову и Метохији, заказаној за 13. септембар.

„Време је да Вучић поднесе рачун о Косову и Метохији, а не да кукумавчи и изговара празне флоскуле и да стално окривљује друге за његову политику. Вучић и СНС су ти који су владали и одлучивали и они су Србе убедили да буду коалициони партнер прво Хашима Тачија, а данас Аљбина Куртија“, рекао је Алексић.

„Српска листа је колико Вучићева толико и Тачијева“, додао је Алексић.

Посланици Народне странке у Скупштини Србије Мирослав Алексић, Стефан Јовановић, Санда Рашковић Ивић и члан Председништва Народне странке Жарко Ристић разговарали су данас са Србима у Штрпцу, Пасјану и Косовској Митровици.

Посланик Народне странке Стефан Јовановић рекао је да је „Вучићев режим у претходних десет година предао институције државе Србије на северу Косова и Метохије“.

„Предали су судство, полицију, тужилаштво, међународни телефонски позивни број, предали су Албанији електроенергетски систем, а Срби на Косову и Метохији су предати на милост и немилост српској листи“, истакао је Јовановић.

Посланица Народне странке Санда Рашковић Ивић рекла је да су косовски Срби истакли „негативну улогу Српске листе у односу на Србе“.

„Уместо да Српска листа помаже свим Србима са Косова и Метохије, она помаже само онима који су њени гласачи служећи се уценама. Српска листа, поред тога, активно и интензивно помаже промену структуре становништва у срединама попут Косовског поморавља, а нарочито у Штрпцу, сарађујући са Албанцима који купују српску земљу. Нема друге речи осим издаја“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

Члан Председништва Народне странке задужен за Косово и Метохију Жарко Ристић рекао је да су посланици и функционери те странке данас посетили Косовско поморавље, Сијеринску жупу и Косовску Митровицу.

„Позивам Србе да се ослободе страха и да истрају, јер долази ослобођење након којег они више неће одлазити са Косова и Метохије“, рекао је Ристић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар