Почетна » „СНС директор Ђорђевић преко чишћења, пакетомата и електровозила ‘очистио’ 27 милиона евра с рачуна Поште“

„СНС директор Ђорђевић преко чишћења, пакетомата и електровозила ‘очистио’ 27 милиона евра с рачуна Поште“

од Други Пишу
0 коментар

Новосадски одбор Странке слободе и правде (ССП) саопштио је данас да је директор „Поште Србије“ Зоран Ђорђевић на одржавање хигијене, мобилне, пакетомате и електровозила „спискао“ 27 милиона евра.

„Он је недавно покренуо јавне набавке „Услуга одржавања хигијене” у објектима предузећа „Поште Србије” у вредности 1,9 милијарди динара и „Одржавање хигијене у логистичком центру РЈ РПЛЦ Београд у вредности од 130 милиона динара за период до три године. То значи да ће само спремање логистичког центра Београд Пошту коштати невероватних 370.000 евра годишње“, наводи ССП у саопштењу.

Поред тога, како тврде, покренуте су јавне набавке и за мобилне телефоне (102 милона динара), пакетомате (329 милиона динара), као и за њихово одржавање (121 милион динара), али и за електровозила (600 милиона динара) – укупно преко три милијарде динара или близу 27 милиона евра.

„Пошта Србије бележи енормни пад профита, јер је за прва четири месеца 2023. године имала 22 милиона услуга мање, па није јасно због чега се толико новца троши на пакетомате који се мало користе и не доносе никакву зараду, а још су и отежали и поскупели пословање. Такође, чему ће служити нова електрична возила, будући да ни она која су узета у закуп немају шта да превозе?“, истиче ССП Нови Сад.

„Без сумње, овим „инвестицијама” биће „очишћен” рачун Поште Србије, па је питање хоће ли остати неки динар и за редовно пословање. Све ово личи на план да се Пошта опустоши и отера на добош. Наиме, у току је реорганизација „Поште Србије” с циљем да до краја године буде трансформисана у акционарско друштво. Трансформација предвиђа и отпуштање дела запослених. Остаје питање да ли ће на списку за отпуштање бити и новопечени СНС „стручњаци” или ће цех платити поштари без чланске књижице“, закључују из Странке слободе и правде.

Foto:TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/

Анђела Вучићевић  Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар