Почетна » ЊИХ 157 ГЛАСАЛИ СУ ПРОТИВ ЛЕЧЕЊА ДЕЦЕ У ИНОСТРАНСТВУ! Закон је у међувремену донет, а посланицима се данас прети

ЊИХ 157 ГЛАСАЛИ СУ ПРОТИВ ЛЕЧЕЊА ДЕЦЕ У ИНОСТРАНСТВУ! Закон је у међувремену донет, а посланицима се данас прети

од admin
0 коментар

Дубравка Филиповски тврди да се посланицима „црта мета на чело“

Смрт малог Душана Тодоровића завила је Србију у црно.

Нема особе која није желела да Дуки победи карцином, али на жалост, он је ову битку изгубио.

Друштвеним мрежама од Дукијеве смрти кружи фотографија на којој се налази 157 народних посланика владајуће колалиције који су 2014. године гласали против закона који би регулисао да се тешко оболела деца лече у иностранству, о трошку државе.

 

У питању је Зојин закон који је коначно усвојен 2016. године и представља наду за велики број родитеља и децу за коју се сумња да болују од ретких болести.

Овај закон први пут није прошао скупштинску процедуру, и то управо због горе поменутих посланика (неки од њих то више нису). Већина побројаних никад досад није јасно одговорила зашто нису гласали за овај предлог.

Доношење овог закона инцирали су родитељи осмогодишње Зоје Миросављевић, која је 2013. године преминула од Батенове болести.

Сад, након Дукијеве смрти, имена ових људи су поново актуелна. Тадашњи потез посланика поново је погодио грађане Србије.

Шеф посланичке групе СНС у Скупштини Србије Александар Мартиновић у изјави за Еспресо каже да му није јасно зашто се ово питање опет покреће.

– Ништа не разумем, деца се већ више од две године лече у иностранству о трошку државе – био је кратак Мартиновић.

Заменик шефа српске посланичке групе СПС Неђо Јовановић за Еспресо каже да је држава много тога урадила за лечење болесне деце и да је „тужно што се један трагичан случај, као што је смрт малог Душана, за којим плаче читава Србија, користи у политичке сврхе“.

– Апсолутно су неосноване критике да је тај број посланика који сачињава владајућу коалицију био против нечега што је у највећем степену приоритета, а то је лечење наше деце. Напротив. Још 2015. године ова власт је основала буџетски фонд са искључивом наменом за лечење деце у иностранству. Тај фонд се из године у годину повећава и немали број деце се захваљујући том новцу лечио у иностранству. Све остало је у домену спекулације и искривљавања истине. Ово су чињенице које нико не може оспорити – каже Јовановић.

С друге стране, функционерка СНС (некад у Новој Србији Веље Илића) Дубравка Филиповски тврди да се поновним покретањем ове теме у јавности „црта мета на чело посланицима у Скупштини“.

 

Ова њена изјава није прошла без коментара на Твитеру:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Еспресо

Можда ти се свиди

Оставите коментар