Почетна » Србија Центар Београд: Поред фантомских бирача режим СНС новцем грађана плаћа и фантомске раднике

Србија Центар Београд: Поред фантомских бирача режим СНС новцем грађана плаћа и фантомске раднике

од Други Пишу
0 коментар

У сенци велике крађе гласова на претходним изборима режим Александра Вучића наставља да спроводи још једну превару и пљачку грађана Србије.

Поред фантомских бирача, којима је прекројена изборна воља, режим наставља да у јавна предузећа, институције и локална јавна комунална предузећа фиктивно запошљава све оне који су подржали Вучићеву изборну листу. Према незваничним подацима, само у три београдска јавна комунална предузећа – ЈКП &qуот;Београдски водовод и канализација&qуот;, ЈКП Jавно осветљењи ЈКП „Београдски метро и воз”, по уговорима о привременим и повременим пословима и уговорима о раду, али и дуплираним радним местима у систематизацијама, без икаквих квалификација, запослено је више десетина естрадних уметника,
старлета, страначких СНС ботова и других &qуот;заслужних&qуот; грађана, који редовно примају плате, али не долазе на посао, нити постоји потреба за њиховим ангажовањем. Једини разлог за запошљавање
тих фантомских радника је подршка режиму пре и током предизборне кампање. На овај начин буџет Града Београда оштећен је за десетине милиона евра.

Србија Центар Београд захтева од председника Привременог органа Града Београда да одговори на следећа питања:

1. Колико је радника под наведеним условима запослено у јавним комуналним предузећима и установама чији је оснивач Град Београд од 1. септембра 2023. године до данас?

2. Који је укупан број таквих радника, који примају плату из буџета Града Београда, а који су фиктивно запослени од 2013. године до данас у 14 београдских јавних комуналних предузећа?

3. Да ли је налог за њихово запошљавање долазио из Кабинета градоначелника, органа Градске управе или руководства јавних предузећа и установа?

Подсећамо да је дужност надлежних институција да, због евентуалне злоупотребе службеног
положаја према Кривичном законику Републике Србије, утврди одговорност свих изабраних,
именованих и постављених лица који су омогућили и спровели пљачку новца грађана Београда.

Можда ти се свиди

Оставите коментар