Почетна » Понош: Све телевизије с националним фреквенцијама су “Александрове шаренице”

Понош: Све телевизије с националним фреквенцијама су “Александрове шаренице”

од Други Пишу
0 коментар

Председник Србија центра генерал Здравко Понош изјавио је да су изборне манипулације механизам опстанка СНС-а на власти која сама “никада неће организовати регуларне изборе”.

“Не треба се ослањати на обећања да ће испунити препоруке ОДИР-а. Неће. Испуниће неке техничке које немају везе с крађом. Стање у медијима је најочигледнија ствар којој треба ремонт. Све телевизије с националним фреквенцијама су Александрове шаренице”, рекао је Понош у унтервјуу за Нову.

Он је поновио став коалиција Србија против насиља и НАДА да нема смисла да опозиција иде “на унапред покрадене изборе”.

“Избори на којим не учествују коалиције Србија против насиља и НАДА нису избори. Изборна крађа на децембарским изборима је документована и доказана. Јако је важно да постоји широко распрострањено разумевање, па чак и међу СНС гласачима, да су ти избори били нерегуларни”.

Понош је објаснио да је неопходно донети лекс специјалис којим би се могло изаћи из изборне кризе.

“То је правни механизам којим се пружа формална могућност за излазак из кризе организовањем избора ван редовних рокова. Али то свакако није довољно. Важно је под каквим условима ће се организовати ти избори. Нису тема рокови, него услови. И друго – треба нам нови, привремени институционални механизам који обезбедјује и гарантује спровођење онога што се договоримо. Другим речима, треба нам тело са извршним овлашћењима”.

Према његовим речима, иако је изборна крађа привукла огромну међународну пажњу, Европи и бриселској администрацији су у фокусу теме попут рата у Украјини.

“За оно што је њима краткорочно посматрано важно, кориснији им је сарадник него партнер. Вучић је користан сарадник. Он није угледан партнер. А и за одрађивање послова, посебно око Косова, прагматично је да се све завршава на истом шалтеру. Борба за регуларне услове је наша, домаћа полтичка битка за демократизацију Србије”.

Понош се осврнуо и на конститутивну седницу и атмосферу у парламенту рекавши да СНС примењује “прастари Шешељев скупштински образац – прављење циркуса, персонално вређање, ометање…”

“Уверен сам да је такво понашање СНС-а осмишљено како би се Скупштина обесмислила и како би се ТВ преноси заседања учинили негледљивим. Све то како би у односу на такву Скупштину и импотентну Владу Вучић изгледао као једини и незамењиви старатељ народу и држави”.

Поводом најава председника Вучића да ће размотрити могућност да Србија напусти Савет Европе ако Косово постане члан, Понош је истакао да се ради о “маскирању оног што спроводи и прању од одговорности”.

“Он је Бриселским односно Вучић-Курти споразумом пристао на улазак Косова у међунардоне организације, а онда је прихватањем Охридског споразума пристао и на импементацију. Вучић сад драми за домаћу јавност како би му то прошло што безболније. Правда се како га је неко преварио, како је Курти требало да заврши три ствари, а завршио је само једну пре уласка у Савет Европе. Тиме му се омакло признање да је он пристао на улазак Косова у СЕ, али да су га поново изиграли око неких обећања Приштине. Значи – нема он проблем с уласком Косова у СЕ, а ни с тим што је испао “скоро будала”, како сам рече”, образложио је Понош.

Коментаришући снимке на којима се чује да Сниниша Мали учествује у нелегалним радњама Понош је истакао да компромитујуће податке о самом врху власти имају странци.

“То се односи на Бањску, на црногорске кланове, на Јовањицу, на низ корупцијских шема око инфраструктурних пројеката и јавних набавки. Такве ствари су им корисне док се не објаве, до тада су користан уцењивачки механизам. Кад их објаве, значи да је пала цена ономе кога уцењују. Цурење детаља из скај комуникација из случаја Шарић значи да је цена пала. На тему Бањске се и даље лепо ради”, закључио је Понош.

Можда ти се свиди

Оставите коментар