Почетна » ИСТРАЖИВАЊЕ: Како стоје странке пред априлске изборе

ИСТРАЖИВАЊЕ: Како стоје странке пред априлске изборе

од admin
0 коментар

 Од истраживања до истраживања рејтинзи политичких странака и коалиција које ће учествовати на изборима 3. априла драстично се разликују. Кад је реч о истраживању Ђорђа Вукадиновића за Народну странке рејтинзи странака изгледају овако…

На питање уколико би се сутра одржавали парламентарни избори, за коју странку или изборну листу бисте гласали, од анкетираних би за СНС гласало 43,4 одсто. Кад би се томе додали неизјашњени тај проценат износи 31 одсто.

За СПС би гласало 9,2 одсто, са неизјашњенима тај проценат износи 6,6 одсто. Кад је реч о Странци слободе и правде Драгана Ђиласа тај однос износи 7,6 односно 5,4 одсто. Народна странка иде на 3,6 односно 2,6 одсо, а ДС два, са неизјашњенима 1,4 одсто.

Могло би се рећи да је изненађење рејтинг Еколошког устанка Александра Јовановића Ћуте који без неизјашњених износи 7,1, а са њима 5,1 одсто. Покрет Не давимо Београд може максимално до 2,4 одсто, док тај проценат са неизјашњенима износи 1,8 одсто. Двери Бошка Обрадовића су на 1,9 односно 1,3 одсто, а Социјалдемократска странка Бориса Тадића на 1,5, са неизјашњенима 1,1 одсто.

 

Кад је реч о коалицијама, ситуација је нешто другачија. На питање за коју бисте коалицију гласали да су сутра парламентарни избори у Србији, 51,6 одсто анкетираних рекло је за СНС-СПС -ПУПС-ЈС-ПС. Са неизјашњенима тај проценат износи 38,2 одсто.

Коалиција Победа – Уједињена Србија, коју ће предводити потпредседница ССП Мариника Тепић, а коју чине нестраначке личности Скупштине слободне Србије и ССП, НС, ДС и ПСГ без неизјашњених би добила 14,8 одсто гласова анкетираних, док је са неизјашњенима тај проценат 10,9.

Коалиција Морамо, коју чине Заједно за Србију Небојше Зеленовића, Еколошки устанак Александра Јовановића Ћуте и покрет Не давимо Београд могли би до максимално 13,1 одсто, показује анкета, док је са неизјашњенима тај проценат 9,7.

Коалиција ДСС-ПОКС – Милош Јовановић-Војислав Михаиловић према овој анкети имају 3,2, односно 2,3 одсто, док је Српска странка Заветници – Милица Ђурђевић Стаменковски на 2,7 или два одсто са неизјашњенима.

Јелена Јеловац   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар