Почетна » СУМЊИВИ ПОСЛОВИ: Нови министар просвете власник приватне школе коју је похађао Вучићев син!

СУМЊИВИ ПОСЛОВИ: Нови министар просвете власник приватне школе коју је похађао Вучићев син!

од admin
0 коментар

Нови министар просвете Младен Шарчевић налази се вероватно у сукобу интереса због више чињеница.

У Предлогу одлуке за избору Владе, коју је Александар Вучић данас доставио председници Скупштине Маји Гојковић, пише да је будући министар просвете Шарчевић оснивач више приватних школа.

Како се наводи, основао је Прву приватну економску школу “Др Коста Цукић”, Прву приватну гимназију “Луча” у Подгорици и елитну београдску гимазију “Руђер Бошковић”.

Сумња се да је Шарчевић у директном сукобу интереса јер постоји вероватноћа да ће свој положај на челу Министарства просвете корисити за стицање личне добити.

У биографији новог министра просвете највише боде очи чињеница да је управо он оснивач елитне приватне гимназије “Руђер Бошковић” коју је похађао Данило Вучић, син Александра Вучића.

Млађани Вучић је прошле године завршио приватну елитну гимназију која наплаћује своје услуге и до 12.000 евра годишње!

Телепромптер је више пута поставио питање како Вучић са својом платом од око 1.000 евра издржава Данилово скупо приватно школовање. Постављање власника приватне школе коју је похађао његов син на место министра просвете отвара нова питања о могућим мутним везама.

Иначе, Вучић је пре месец дана изјавио да је поносан на чињеницу што његов син неће уписати факултет и изразио задовољство што ће бити надничар. Намеће се питање: “Због чега је Данило похађао елитну приватну гимназију, ако је Вучић знао да ће му син бити надничар?”

Да ли је Вучић Шарчевића наградио министарским местом због неких посебних услуга? Остаје да видимо.

 

(teleprompter)

Можда ти се свиди

Оставите коментар