Почетна » Понош: Грађани и опозиција извојевали понављање избора, следи борба за изборне услове и победа на изборима

Понош: Грађани и опозиција извојевали понављање избора, следи борба за изборне услове и победа на изборима

од Други Пишу
0 коментар

Председник Србија центра генерал Здравко Понош изјавио је да је опозиција заједно са грађанима успела да добије три битке против режима, али да остају још два корака како би дошло до пада СНС-а у Београду.

“Прва је да СНС није могао са својим коалиционим партнерима, чак ни уз бруталну крађу, да победи у Београду. Друга је то што је крађа доказана. Трећа је коначно прихватање СНС-а да избори морају да се понове. Пред нама су још два важна корака. Први је да се изборимо за изборне услове и завршни корак је победа опозиције на тим поновљеним изборима”, рекао је Понош за лист Данас.

Он је подсетио да избори под претходним условима нису избори него изборна крађа што је потврдила и међународна заједница.

“Како ствари стоје, режим ће поново рећи да прихвата препоруке ОДИР-а, а онда покушати да их изигра. На нама је да то не дозволимо већ да се боримо за испуњење свих услова”.

На најаве председника Вучића да ће на београдске изборе ићи у најширем формату Понош је рекао да би исто требало да уради и опозиција.

„Режим најављује да ће на поновљене београдске изборе ићи као широка коалиција, а то значи не само СНС и СПС, него и Шешељ и Вулин, Заветница и одликоване певаљке, они који чарапе носе на глави, а Косово држе у новчанику за ситниш, кусо и репато. Са наше стране треба да парирамо обједињавањем свих снага које су нормалне, несумњиво опозиционе и које имају капацитет да допринесу победи на београдским изборима“.

Понош је истакао да је главном граду неопходно повратити нормалност где ће се буџет трошити за сређивање града, а не на Београд на води.

“Буџет треба да се троши на сређивање разваљених улица, градског саобраћаја, паркинга, обданишта, школа, озелењавање, а не на пројекат уз реку преко којег се перу паре. Ако се не промени власт у Београду, тај буџет ће се користити сада и за опскурни пројекат Експо 2027. И не само градски него и републички буџет. А град ће бити у још горем стању“, рекао је Понош.

Он је додао да је очигледно да ће режим кампању да води “не базирајући је на својим резултатима у Београду, него на обећањима и манипулацијама патриотским темама”.

“Како ствари стоје организоваће одсудну одбрану Косова око Београда, јер из Београда надиру навећи непријатељи”, закључио је Понош

Можда ти се свиди

Оставите коментар