Почетна » Вучић: Избори 21. јуна, извесно да у мају неће бити скупова, бар не већих

Вучић: Избори 21. јуна, извесно да у мају неће бити скупова, бар не већих

од admin
0 коментар

Након састанка са представницима странака које су најавиле излазак на предстојеће изборе, Вучић је навео да је прихватио предлог појединих странака којима је, како је навео, било потребно да имају 38 дана до одржавања избора.

Вучић је казао да је прилично извесно да у мају неће бити скупова, „свакако не већих“, како је навео, „посебно не у затвореном простору“. Што се тиче скупова у јуну, Вучић је рекао да ће чекати мишљење лекара, епидемиолога и да „то неће зависити од нас, зависиће од стања здравља нације и од нивоа епидемије с којим ћемо се у том тренутку суочавати“.

Разговарали смо о свему, о равномерности у представљању, о јавним скуповима, поштоваћемо препоруке струке, додао је.

Вучић је рекао да оно што би могло да представља проблем јесте доступност нотара за оверу потписа, додајући да је међу странкама које ће изаћи на изборе постигнут договор да осим нотара и општински оверитељи могу да оверавају потписе за локалне, покрајинске и парламентарне изборе.

Вучић је истакао да су разговарали о атмосфери из различитих углова и да „после овог тешког времена треба да створимо демократску атмосферу и изаберемо руководство, Народну скупштину, а потом и Владу која ће да служи интересима грађана“.

Он је рекао да ће „лично покушати и замолити сараднике да кампањи приступе у духу толеранције, озбиљности и одговорности“ и свима пожелео успех на изборима.

Састанку су присуствовали, осим председника, и премијерка Ана Брнабић и председница Скупштине Маја Гојковић, затим председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић, лидер Јединствене Србије Драган Марковић, председник Нове странке Зоран Живковић, председник СПАС Александар Шапић, председник ДСС Милош Јовановић, председник СВМ Иштван Пастор, председник Странке слободе и помирења Муамер Зукорлић, представници СРС, „Заветника“, Уједињене демократске Србије (коју чине ЛСВ, Странка модерне Србије, поједини посланици који су до скоро били у ДС или СДС, и некадашњи чланови ЛДП).

Како јавља репортерка Н1, састанку су присуствовали и представници покрета „1 од 5 милиона“.

Девет листа је до сада, почетком марта, предато.

Председник је раније најавио да ће избори бити одржани 14. или 21. јуна 2020.

 

N1/BETA

Можда ти се свиди

Оставите коментар