Почетна » АПСУРД ПОСЛЕ ОПТУЖНИЦЕ ЗА ПАЉЕЊЕ КУЋЕ НОВИНАРА Симоновић избегава суђења, а сад он Јовановића ТУЖИ ЗА КЛЕВЕТУ

АПСУРД ПОСЛЕ ОПТУЖНИЦЕ ЗА ПАЉЕЊЕ КУЋЕ НОВИНАРА Симоновић избегава суђења, а сад он Јовановића ТУЖИ ЗА КЛЕВЕТУ

од admin
0 коментар

Симоновић је за клевету, осим Јовановића, новинара портала Жиг инфо, тужио и Жељка Маторчевића, уредника тог сајта, као и комуналног инспектора Срећка Васића, и то све због текстова о његовим махинацијама док је био на челу те општине.

– Суђење за паљење моје куће је једном избегао, једном његови адвокати нису дошли и опструкција и даље траје. Последњи пут није дошао један од оптужених – Игор Новаковић. Видећемо да ли ће се појавити сада када је он тужилац, а ја оптужени – рекао је за “Блиц” Милан Јовановић. Жељка Маторчевића, Милановог колега и уредника сајта Жиг инфо, Симоновић такође оптужује да га је оклеветао и нанео му душевну бол.

– Симоновић је против нас прво поднео кривичну пријаву, и то последњег дана прошле године. Ту пријаву је тужилаштво одбило па је он поднео приватну тужбу против нас и сада ћемо се опет наћи у судници – навео је Маторчевић, који је и сам био на мети батинаша 9. октобра прошле године. Тада га је, како се сумња, Ј. П. физички напао, а Друго основно јавно тужилаштво је одбацило ту кривичну пријаву, да би пре десетак дана Више јавно тужилаштво реаговало јер сматра да је одлука основног тужилаштва преурањена зато што нису испитани сви сведоци који могу да пруже додатне информације о оптуженом да је пребио Жељка Маторчевића.

Жељко Маторчевић је недавно добио и 15. тужбу од бившег председника Општине Гроцка Драгољуба Симоновића. Симоновићу смета то што се у тексту спомиње, односно што му је дат епитет „Паликућа“.

Као и у претходним тужбама, и у овој Симоновић тврди да Жиг инфо није медиј, а разлози за тужбу су исти, само је наведен други текст.

– Ово је само наставак малтретирања новинара, првенствено мене од Драгољуба Симоновића. Ја разумем зашто он подноси толико тужби против мене јер смо ми са портала Жиг инфо били упорни у свом раду, нисмо престали ни због најгорег уцењивања, после пребијања, па и паљења куће. Није успео да оствари своје планове, отуда његов бес – рекао је Маторчевић.

И док Јовановићу и Маторчевићу не пада на памет да избегну рочиште по тужби Симоновића, бивши председник општине Гроцка – како је и сам Јовановић подсетио – активно ради на опструкцији кривичног процеса који се против њега води пред Другим основним судом. Тако је претрес који је требало да се одржи у петак одложен јер се није појавио један од оптужених Игор Новаковић, који је изостанак оправдао болничким лечењем на које се јавио – на јутро када је рочиште требало да се одржи. Био је то четврти пут да се суђење за угрожавање сигурности новинара одложи. Одржано је, заправо, само једном, и то половично. Тада се Симоновић изјаснио да апсолутно није крив за напад на Јовановића.

Новинар је убеђен да се овим одлагањима врши опструкција суђења.

– Не знам шта да кажем о његовој болести и лечењу. Плашим се да је он сада на лечењу, следеће рочиште ће бити отказано због лечења неког од преостале тројице оптужених. И тако може до застаре – објаснио је Јовановић. Следеће рочиште заказано је за 12. децембар, а парадокс је да ће се одржати (мада статистика каже да су веће шансе да ће бити одложено) на годишњицу паљења куће новинару Јовановићу. Његова кућа у Врчину је запаљена у 3.30 часова, када је пироман убацио Молотовљеве коктеле кроз разбијени прозор гараже. Јовановић је у том тренутку био са супругом у кући. Јучерашње рочиште било је једно од последњих суђења у Катанићевој улици, а следеће ће бити у реновираној Палати правде.

Ана Ж. Аџић    Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар