Почетна » Велики успех младе атлетичарке: Ивана Илић оборила рекорд стар 23 године

Велики успех младе атлетичарке: Ивана Илић оборила рекорд стар 23 године

од Други Пишу
0 коментар

Браво!

Ивана Илић, српска атлетичарка која се такмичи у трчању на 100 метара, оборила је национални рекорд за млађе сениорке пошто је ту деоницу истрчала за 11,45 секунди на Европском првенству за атлетичаре до 23 године које ће од 13. до 16. јула бити одржано у финском Еспу.

То није било довољно за финале, пошто је заузео 12. место, али је упркос томе надмашила резултат Вукосаве Ђапић из 1999. године, која је тада истрчала 100 метара за 11,47.

“Не могу да кажем да сам незадовољна, зато што сам прошле године била повређена и успела сам за годину дана да се вратим, остаје наравно жал за финале, али биће боље други пут”, рекла је Ивана Илић, чији је тренер некадашњи успешни атлетичар, Емир Бекрић.

Поред Иване, у истој дисциплини такмичила се и Катарина Врета која је своје такмичење завршила у квалификацијама резултатом 11,81.

Мирјана Дасовић заузела је 19. место у укупном пласману у бацању кугле даљином од 13.83 метара.

Поред Илићеве и Врете, ту су још Тамара Милутиновић (200 метара), Драгана Мацановић (400 метара препоне), Марија Буквић (скок удаљ), Мирјана Дасовић (бацање кугле), Милица Познановић (бацање диска), Ивана Ђурић (бацање копља), Богдан Видојковић (110 метара препоне), Никола Мујановић и Емир Ровчанин (скок увис), ДИно Тумбул (бацање кугле).

Foto:SAS

Страхиња Николић    Нова спорт

Можда ти се свиди

Оставите коментар