Почетна » „Желео сам искључиво дрес Србије“: Одјавио Хрватску и Бугарску због „орлова“, Митровић му је идол, а добио је најважнији савет у репрезентацији

„Желео сам искључиво дрес Србије“: Одјавио Хрватску и Бугарску због „орлова“, Митровић му је идол, а добио је најважнији савет у репрезентацији

од Други Пишу
0 коментар

Петар Ратков се након експлозије у дресу ТСЦ нашао на прекретници каријере. Отишао је у Салцбург за 4,5 милона евра, а онда је могао да бира између три репрезентације: одлучио је да Хрватска и Бугарска нису прави избор, обукао је дрес Србије.

Ратков је сада једини нападач Србије уз Александра Митровића на списку селектора Драгана Стојковића Пиксија за мечеве квалификација за Европско првенство 2024. године против Мађарске (14. октобар) и Црне Горе (17. октобар).

„Осећај је невероватан. Нашао сам се у друштву момака које сам до скоро пратио на телевизији. Код мене ниједног тренутка није било дилеме, желео сам искључиво дрес Србије и жеља ми се остварила. Имао сам велику подршку породице, чекао бих и дуже да је требало. Сада сам ту и даћу све од себе да допринесем добрим играма и победама своје репрезентације“, рекао је Ратков који је и септембра био на ширем списку селектора.

Ипак, тада није имао среће да се нађе у тиму.

„Нажалост, повредио сам се на првенственој утакмици и нисам могао да се ставим на располагање за дуеле против Мађарске и Литваније. Сада сам обавио разговор са селектором Стојковићем, рекао ми је да сам донео праву одлуку и да је срећан због тога. Испратио сам обе утакмице у септембру, Мађари су нам у Београду нанели непријатан пораз и дали нам додатни мотив да им се реванширамо у Будимпешти. Радује ме најава да ће трибине стадиона у Будимпешти бити испуњене до последњег места.“

Остале српске нападаче не види као конкуренцију него као играч од којих би могао нешто да научи и да се додатно усаврши.

„Митровић, Влаховић, Јовић, Јовељић… све су то сјајни нападачи од којих може доста да се научи. Митру сам се дивио као клинац, сматрам га за свог фудбалског идола, а сада сам доживео да делимо свлачионицу и да будемо у истом тиму. Упијам сваки његов потез и трудићу се да сваку шансу коју добијем искористим на прави начин.“

Дебитовао је за Салцбург на фантастичан начин – одмах је постигао погодак. Након тога је уследила пауза због повреде, а сада полако добија шансу и прилику да уђе у прави ритам.

„Све је лакше уз Страхињу Павловића који је староседелац у клубу и много ми је помогао на плану адаптације на нову средину. Живимо стан до стана, скоро да делимо исту терасу и не раздвајамо се по цео дан. Реч је о сјајном момку који на терену плени карактером и темпераментом. У сваком тренутку зна шта хоће, гине за екипу и даје последње атоме снаге. Тешко му је пао црвени картон на последњој утакмици против Клагенфурта, али не сумњам да ће се брзо подићи и поново бити стуб одбране Салцбурга. Било је занимљиво када сам добио први позив од Драгана Стојковића, Страхиња и Алекса су ми рекли ‘ово ти је животна шанса, дај све од себе да је искористиш’. На мени је да их послушам и да оправдам очекивања“, рекао је, између осталог, Ратков.

Foto: FSS

Миодраг Димитријевић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар