Почетна » ЗЛФ одговорио Шапићу: Апотеке Београд намерно годинама урушаване да би биле приватизоване

ЗЛФ одговорио Шапићу: Апотеке Београд намерно годинама урушаване да би биле приватизоване

од Други Пишу
0 коментар

Пре само пар дана сте изјавили „Урушавање Апотека Београд траје, а који су разлози за то, ја се заиста не разумем. То зашто они нису конкурентни са приватницима стварно немам појма.“

Нажалост, Ви врло добро разумете и имате појма. Ви знате да се Апотеке ”Београд” системски урушавају са циљем приватизације и даље зараде СНС елите на јавним добрима и само и једино због тог циља урушавате јавно здравство чији су Апотеке ”Београд” део. Да заиста желите да зауставите пропадање Ви не би постављали своје људе или позивали опозицију да постави ”своје” већ би за директора поставили професионалца. У конкретном случају, међу запосленима у Апотеци „Београд“ постоји стручан кадар који одлично разуме и зна који су изазови са којима се установа у којој раде суочава, па би директор могао на пример да буде именован из тих редова. Проблем је што они можда не буду послушни или још горе можда буду и компетентни.

Уз то Ви би спровели системске промене које су ван директорске ингеренције:
– Уговарање плата запослених са РФЗО-ом
– Увођење обавезе приватном сектору да учествују у одржавању Плана мреже апотека на некомерцијалним локацијама
– Контрола испорука лекова који се набављају преко централизованих набавки, приватном и државном апотекарском сектору

Нажалост ми не гајимо илузије да сте Ви добронамерни незналица, већ смо свесни да Ви све ово већ знате и намерно не радите управо због горе наведене зараде партијских другова. Једина вредност и једина обавеза коју Ви заправо и имате је да правите профит тој малој групи, а не да чините живот грађана бољим. Дакле, сада када је Апотека „Београд“ дугогодишњим системским урушавањем доведена до тога да нема средстава да исплати плате запосленима, али ни да плати дуговања добављачима, малициозно нудите место директора опозицији, место које у системском решењу проблема суштински има врло мало ингеренција. Играте перфидне, али провидне, политичке игрице док се они који треба богате, а нашим суграђанима се даље урушавају стубови јавног здравља. Поднесите оставку ако овако очигледне проблеме ”не разумете” и о њима ”немате појма”. Има ко разуме и ко може да одради тај посао. Ми државу и грађане схватамо превише озбиљно да би их понижавали учествовањем у Вашим игроказима.

Можда ти се свиди

Оставите коментар