Почетна » Нина Грбовић разоткрила како се ангажују плаћени статисти за Вучићев митинг

Нина Грбовић разоткрила како се ангажују плаћени статисти за Вучићев митинг

од Други Пишу
0 коментар

Нина Грбовић из Покрета слободних грађана ступила је у контакт са особама које ангажују статисте за скуп Српске напредне странке заказан за 26. мај у Београду.

Грбовић за Н1 каже да је на друштвеним мрежама видела да круже приче о ангажовању плаћених статиста за митниг СНС-а

„Са многих страна сам чула да се то дешава, и онда сам видела скриншот из те (вајбер) групе, и искрено нисам веровала да је то тачно. Мислила сам да је то нека, хајде да кажем, фора. И онда сам преко другарице успела некако да дођем до те вајбер заједнице, где се у ствари окупљају статисти који се пријављују за различите послове. Ушла сам у ту заједницу и јавила сам се особи која је дала тај оглас“, објашњава она.

 

Грбовић додаје да се пријавила својим правим именом и презименом и да је оставила своју фотографију.

„Речено ми је да се дан раније јавим и да ћу добити тада све информације о томе како то даље функционише. 1.500 динара је дневница за појављивање на том скупу“, наводи она и додаје да је у огласу експлицитно наведено да се ради о скупу Александра Вучића, 26. маја у Београду.

„У принципу новац је само био обећан, ништа више. Ја сам само питала, пошто ме је занимало, да ли постоји нека селекција, зато сам намерно послала поруку да ли ја сигурно радим тог дана, они су рекли: ‘Ако сте ви сигурни ми смо још сигурнији, јавите се само дан раније, исплата је на лицу места и нећемо вас пуно задржавати’“, каже Грбовић.

Истиче и да ово није први пут да до јавности долазе информације о ангажовању плаћених статиста на окупљањима владајуће странке, а указује и на сведочења радника јавних предузећа да трпе притиске да присуствују Вучићевом митингу.

„Ја бих само да још једном да кажем свим људима ако трпе такве притиске и желе да им се одупру, могу да нам се јаве на office@pokretslobodnih.rs,  пошто ће наш тим адвоката заступати све они који буду претрпели било какве негативне последице због непоступања по упутствима“, поручује.

Након што је све, уз скриншотове конверзације, објавила на друштвеним мрежама, поново ју је контактирала особа која ангажује статисте за митинг СНС-а оптужујући је да је „лажов и преварант“.

 

 

Грбовић каже да свеједно не би присуствовала Вучићевом скупу, већ да јој је циљ био да информише јавност о ономе што се дешава.

„Мени је ово и био циљ, уколико се испостави као истинито, да упознамо јавност шта се дешава (…) Прескочила бих да идем на такав скуп, било би занимљиво да неко ко се бави истраживачким новинарством инфилтрира и оде тамо, и просто провери на лицу места како те ствари функционишу“, поручује она.

Опширније о овој теми гледајте вечерас у емисији вNewsnight,вечерас од 21 сата на ТВ Н1.

фото принтскрин н1

Н1 Београд

 

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар