Почетна » „ВЛАДАРКА“ МУПА ПАДА СА ТРОНА? Ово је радила Вучићева вандалка Дијана Хркаловић

„ВЛАДАРКА“ МУПА ПАДА СА ТРОНА? Ово је радила Вучићева вандалка Дијана Хркаловић

од admin
0 коментар

Озлоглашена секретарка Управе криминалистичке полиције, Дијана Хркаловић, требало би ускоро да буде смењена са те функације, сазнаје портал Телепромптер.

Како још наводи овај портал, званични разлози су непознати, али се спекулише да је државни врх донео одлуку да склони Хркаловићеву због скандала који је изазвала када је у сарадњи са још неколико високих функционера МУП-а у Босну и Херцеговину у више наврата слала полицијске службенике на шпијунске мисије.

Подсетимо се, како су раније писали поједини медији службени положај секретара Управе криминалистичке полиције Дијана Хркаловић је злоупотребљавала за спровођење незаконитог праћења и опсервације новинарке Светлане Војновић, лично је саслушавала Данила Реџеповића, уредника портала Телепромптер, а „Таблоид“ је открио и случај у коме је извршила физички напад на припаднике Удружења грађана „Правда и право“.

Три дана пре избора 2012, после којих је Вучићев политички картел дошао на власт, активисти опозиционе организације „Правда и право“ у Београду, код Панчевачког моста, развили су велики банер на коме су били, уз паролу „Доста је, 20 година нас лажете“, прецртани симболи свих странака, па и СНС-а. Током дана, неколико пута су силеџије из СНС-а пролазили и из возила упућивали претње активистима „Правде и права“. Увече, кад су опозиционари почели да пакују рекламни материјал, поред њих су стала два возила из којих су изашли петорица напредњака и Хркаловићка. Уз бројне увреде, она је насрнула на Стеву Бојковића, покушавајући да му отме банер, који је он стављао у пртљажник аутомобила. Ударила га је у груди, оборила га на бетон и узела банер. У том тренутку је Драган Перић, тадашњи повереник за омладину СНС-а у општини Палилула, пришао Дејану Вукићевићу, представнику „Правде и права“, ставио му руку на раме, рекао „Где си, брате“ и ударио га главом о главу.

Мучким ударцем Вукићевићу су нанете тешке повреде, поломљен му је нос и предњи зид чеоног дела лобање. Полицијска патрола је извршила увиђај и позвала хитну помоћ. Вукићевић је оперисан у Ургентном центру, где је задржан три недеље.

Полиција је написала кривичну пријаву, а истражне радње су почеле годину и по дана касније, кад је оштећени Вукићевић саслушан код истражног судије. Наравно, пошто је Српска напредна странка преузела власт, никада није дошло до судског поступка, тако да нису процесуирани ни Драган Перић, ни Дијана Хркаловић.

На тим изборима Хркаловићка је добила мандат одборника у Градској скупштини Београда. Неколико месеци касније удомљена је у Безбедносно-информативну агенцију, одакле је пребачена у врх МУП-а Србије, да контролише рад министра Небојше Стефановића и обавља прљаве послове које јој одреди Александар Вучић.

Поверење вође Хркаловићка је освојила спремношћу да се и физички обрачунава с политичким противницима. Иако ту праксу тренутно спроводи кроз државне институције, може да се очекује да и у овој кампањи стане на чело неког од напредњачких батинашких одреда, па да опет пуцају лобање грађана који се усуде да се супротставе Вучићевој диктатури.

Портал Телепромптер наводи да Хркаловићева се редовно појављивала поред министра Небојше Стефановића на конференцијама за штампу поводом великих полицијских акција УКП-а. Међутим, последње две конференције, поводом акција “Цунами” и “Циклон”, протекле су без Хркаловићеве.

На питање да ли је то индиректан знак да ће бити смењена, Хркаловићева је у кратком одговору Телепромптеру написала:

 

“То је директан знак.”

 

Да ли је одговор циничан, саркастичан или искрен, са Дијаном Хркаловић се никада не зна. Он је одбила да одговори на питања из којих разлога је најављена њена смена и да ли су истинити наводи да ће бити пребачена у Министарство спољних послова.

 

Иако УКП има званичног начелника, Срђана Пасквалија, УКП је био под ддиригентском палицом Дијане Хркаловић.

 

 

Жиг Инфо/Предраг Поповић/Телепромтер

Можда ти се свиди

Оставите коментар