Почетна » Протест подршке одборницима СНС, СПС и СРС „који су против литијума, али трпе притиске“

Протест подршке одборницима СНС, СПС и СРС „који су против литијума, али трпе притиске“

од Други Пишу
0 коментар

Од 11 сати грађани су окупљени испред зграде Скупштине општине Богатић да пруже подршку одборницима владајуће коалиције коју чине и СНС, СПС и Српска радикална странка како би скупили снагу да „гласају по својој савести“ на данашњој седници, јер су у неформалним разговорима чули да су сви против ископавања литијума, али да трпе притиске.

Копање литијума данас је 13. и 14. тачка на седници локалне Скупштине општине.

Др Дејан Милосављевић из ГГ „Победа за Мачву“ позвао је грађане да се окупе и буду подршка одборницима СНС, СПС и СРС јер су, како је рекао, у неформалним разговорима чули да су они против рудника.

„Они су против рудника, они не могу да размишљају својим главама, велике притиске су трпели последњих недељу дана, трпели су притиске из Београда, трпели су притиске од општинског руководства… Ми смо у неформалним разговорима са њима сазнали све о свим тим притисцима и ми смо окупили ове људе да им дају подршку, да гласају онако како им савест налаже и онако како мисле“, каже за Н1 др Милосављевић.

Мачва је, како додаје, највеће водоизвориште, угроженија је од лознице и тај рудник не сме да се отвори. Како оцењује, у Мачви већи отпор него у било ком другом делу земље.

Иначе, у 18 сати заказан је протест испред градске управе Шапца.

fOTO Printskrin

Ј. П. П.   Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар