Почетна » Јовановић: Свим ђацима бесплатни уџбеници, одмах повећати плате наставницима

Јовановић: Свим ђацима бесплатни уџбеници, одмах повећати плате наставницима

од Други Пишу
0 коментар

Шеф посланичке групе Народне странке Стефан Јовановић изјавио је данас, поводом почетка школске године, да деца у школама морају бити безбедна, а наставници добро плаћени.

„Неопходно је да држава из буџета плати уџбенике за све основце у целој Србији. Истина је да то новац грађана којим се пуни буџет, али је истина и да грађани из буџета плаћају и градњу стадиона широм Србије, који су власти важнији од образовања наше деце“, рекао је Јовановић.

Јовановић је истакао да се плате наставника морају одмах повећати, и подсетио на изјаву председнице Владе Србије Ане Брнабић да је плата полицајаца 80.000 динара.

„Толико износи и плата наставника у средњој школи. Носити пендрек и учити децу може бити исто плаћено само у држави у којој се власт плаши народа и којој је најважније очување и јачање апарата силе. Таква држава није демократска“, рекао је Јовановић.

„Зато се плата наставника одмах мора повећати на најмање 120.000 динара месечно“, додао је Јовановић.

Јовановић је навео да би свака школа требало да има психолога, педагога и логопеда и да за то има довољно новца у државном буџету, али га власт „расипа на глупости“.

„У ђачком добу најважнији су поштовање, учење и дружење, а да бисмо то обезбедили, наставници морају да имају добре плате и да се деца осећају сигурно у школама“, рекао је Јовановић.

„Приоритет свих мора бити да страх и стрепња не буду емоције деце и њихових родитеља у првим данима септембра“, закључио је Јовановић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар