Почетна » Вучића дочекао Шолц: Док Скупштина разговара о литијуму, председник код немачког канцелара

Вучића дочекао Шолц: Док Скупштина разговара о литијуму, председник код немачког канцелара

од Други Пишу
0 коментар

Председник Србије Александар Вучић, који је јутрос допутовао на Хамбуршку конференцију о одрживости где га је дочекао немачки канцелар Олаф Шолц, изјавио је да „одрживост“ није само реч, већ да представља изазов са којим се суочавамо сви заједно.

„Захвалан љубазним домаћинима немачком канцелару Олафу Шолцу и градоначелнику Хамбурга Петеру Ченчеру на топлом дочеку и срећан што данас представљам Србију на изузетно важном и престижном глобалном догађају, Хамбуршку конференцију о одрживости, као кључној платформи за разговор о најозбиљнијим питањима о будућности нашег света. Одрживост није само реч – то је изазов са којим се суочавамо сви заједно и верујем да је време да преузмемо одговорност и да убрзано почнемо да радимо на решењима“, написао је Вучић на својој Инстаграм страници.

Навео је да ова конференција окупља утицајне глобалне лидере, стручњаке и активисте из различитих области, како би разменили идеје и искуства о одрживом развоју и истражили могућности за унапређење политика које ће заштитити нашу животну средину, али и обезбедити економски раст и социјалну правду.

 

Подсетимо, дана је почело редовно јесење заседање Скупштине Србије седницом на чијем је дневном реду предлог измена Закона о рударству и геолошким истраживањима, којим се тражи забрана примењених геолошких истраживања, експлоатације и прераде руде бора и литијума. Ова седница одржава се на захтев опозиције

Aleksandar Vučić Foto: TANJUG/Georg Wendt/dpa via AP

Тањуг, Нова.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар