Почетна » „Да ли би права истрага показала да Радоичић контролише Вучића“

„Да ли би права истрага показала да Радоичић контролише Вучића“

од Други Пишу
0 коментар

Потпредседница Странке слободе и правде (ССП) Мариника Тепић оценила је да се, увидом у исказ Милана Радоичића, може видети да тужилац уопште није ни тражио притвор по оним тачкама Закона о кривичном поступку које би сигурно довеле до такве одлуке суда.

Сведочили смо још једној фарси и бизарности српског правосуђа, јер су бројни медији објавили да је укинут притвор Милану Радоичићу, окривљеном за недозвољени производњу, држање, ношење и промет наоружања и експлозивних средстава, као и за тешко дело против опште сигурности – иако му притвор није ни био одређен, навела је Тепић.

Тужилац није тражио притвор за Радоичића ни по тачки која се односи на опасност од понављања дела, будући да су описана кривична дела изузетно озбиљна, нити по другој тачки истог члана која се односи на узнемирење јавности и која се у оваквим и сличним ситуацијама обавезно предлаже, напоменила је она.

У оба случаја, додала је Тепић, суд не би имао куд и морао би да одреди притвор, али тужилац је изабрао само тачку која се односи на опасности од бекства и која је у овом случају смешна.

Тепић је у писаној изјави констатовала да ситуацију чине још гором коментари којима се оптужује Александар Вучић како он стоји иза оваквих директива да би се опрао пред међународном заједницом или тобож зато што своје пријатеље не пушта низ воду.

Овде се као главно питање намеће да ли би заправо Радоичић пустио Вучића низ воду и да ли би права истрага показала да сада Радоичић контролише Вучића, а не обрнуто, додала је она.

Foto:MILOS MISKOV / Sipa Press / Profimedia

Фонет/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар