Почетна » „ЈЕДАН ЛАЈК – ПЕТ ДИНАРА. УПС, НЕ, ЈЕДАН ДИНАР“ Врањац је направио хумани гест, а онда је пратиоцима дао понуду због које је ИСМЕЈАН

„ЈЕДАН ЛАЈК – ПЕТ ДИНАРА. УПС, НЕ, ЈЕДАН ДИНАР“ Врањац је направио хумани гест, а онда је пратиоцима дао понуду због које је ИСМЕЈАН

од admin
0 коментар

Марко Николић из Врања (31) недавно се упустио у хумани подвиг када је претрчао 1.000 километара од Ниша до Атине, како би сакупио новац за лечење једноипогодишње Теодоре Цветановић. У жељи да настави са добрим делима, Марко је на свом Инстаграму написао да ће за сваки лајк који добије, дати пет динара за неко болесно дете. Међутим, ажурни корисници друштвених мрежа убрзо су приметили да је износ умањио, и то пет пута, због чега је почела хајка на овог младића.

– Данас желим да лајкови добију нову димензију. Један ваш лајк је 1 динар. Не занимају ме лајкови, ваш лајк је овога пута новац за неко болесно дете. Колико будем лајкова добио на овој слици до 15 х данас толико ћу новца уплатити неком болесном детету. Урадићу сцреен схот уплате и поставићу на свој стори у року од 24 х – написао је он у опису једне од својих слика на Инстаграму, међутим, убрзо су смноги приметили да је првобитно уместо једног динара, писало пет.

Printskrinovi upoređeni na Instagramu

Интернет се одмах поделио у два табора, на оне који га исмевају због овог потеза и који сматрају да све ради у циљу личног маркетинга, и на оне којима промена суме не смета, већ подржавају све што ће довести до тога да се помогне онима којима је то потребно.

„Грешка у куцању“

Сам Марко промену износ објашњава веома једноставно: дошло је до грешке у куцању.

– Хтео сам одмах да напишем један динар, јер знам да иначе имам много лајкова и да је то сума коју могу да издвојим. Када сам видео да сам откуцао погрешан број, у року од неколико секунди сам изменио објаву – каже Николић.

Он каже да обично има између 10.000 и 20.000 лајкова на сликама, те зна да не би био у могућности да издвоји 100.000 динара.

– Направила се велика ујдурма, као да је смак света. Покушавају да ме блате, а ја ни од кога нисам тражио новац, већ сам све дао из свог џепа, мени је савест чиста и имам доказ за све што сам урадио – каже Марко, који је слику уплатнице такође окачио на свој профил.

Међутим, све те постове током дана је избрисао, а овако је изледала уплатница коју је претходно „окачио“:

Printskrin posta sa njegovog Instargram profila koji je potom izbrisao

Он је 20.000 динара уплатио за Александра Николића, спортског новинара из Ниша, коме је потребан новац за лечење од леукемије.

Marko Nikolić na nedavnom putu ka Atini

– Уплате за Александра су стале, циљ ми је био да анимирам људе да наставе да донирају новац. Али ти који коментаришу све тако негативно, то могу само људи који су ограничени, шире мржњу и бацају лоше светло на све што сам урадио, сигуран сам да такви нису послали ниједан СМС за лечење – сматра Марко, и додаје да га је све ово веома погодило и узнемирило и да „трпи велики притисак“.

Следећи пут ће, каже он, заиста одредити пет, или чак 10 динара за овакву акцију, „пошто се сад дигла оволика фама“.

– Ја не зарађујем новац од Инстаграм лајкова. Причају о самопромоцији, а нико не помиње Теодору, нико не каже: „Људи, он је спасио малу бебу“, разочаран је наш саговорник.

Камо среће када би свако користио самопромоцију у хумане сврхе и када би то доводило до оваквих резултата, закључује Марко Николић.

М.М.   Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар