Почетна » Ребић: Полиција поступила у два случаја због ширења панике на мрежама

Ребић: Полиција поступила у два случаја због ширења панике на мрежама

од admin
0 коментар

 

„Имали смо два случаја где смо поступали због ширења панике на друштвеним мрежама због чињенице да су, из неког разлога, грађани давали информације које су апсолутно нетачне и ти грађани су процесуирани“, рекао је Ребић за РТС.

Према његовим речима, за кривично дело ширење панике запрећена је новчана казна или затворска казна од три месеца до три године.

Ребић је апеловао на држављане Србије који долазе из иностранства да кажу службеницима на граници одакле долазе, како би санитарни инспектори могли да врше надзор над њима.

Како је навео, на граничним прелазима није било проблема са путницима којима је због мера Владе Србије забрањен улаз у државу.

„Ми благовремено обавестимо суседне граничне органе. Никад се то не ради у истом тренутку, већ се остави неки период од 12 сати да се упознају надлежни органи“, рекао је Ребић.

Директор полиције је навео да се држављани Србије код којих се посумња да су заражени коронавирусом, а из Републике Србије су се стављају под посебан надзор.

„Санитарни инспектор доноси решење и они се спроводе у здравствену установу“, казао је Ребић.

Он је навео да се прати актуелна ситуација и да је у сваком тренутку број граничних прелаза подложан измени.

„Уколико одређени разлози укажу да треба отварати или затварати прелазе, ми ћемо то учинити“, рекао је Ребић и додао да полицијски службеници који раде на граничним прелазима имају прописану заштитну опрему.

ФоНет/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар