Почетна » ИСПОВЕСТ ПУТНИЦЕ ИЗ ЗАГЛАВЉЕНОГ ВОЗА „Бебе су хистерично плакале, омладина се напила, у једном тренутку НИСМО ИМАЛИ НИ ХРАНУ НИ ВОДУ“

ИСПОВЕСТ ПУТНИЦЕ ИЗ ЗАГЛАВЉЕНОГ ВОЗА „Бебе су хистерично плакале, омладина се напила, у једном тренутку НИСМО ИМАЛИ НИ ХРАНУ НИ ВОДУ“

од admin
0 коментар

Уместо релаксације и одмора, путнике коији су у петак у девет сати увече из Београда кренули возом пут Бара, сачекала је права драма. Наиме, воз пун родитеља са малом децом непомично је стајао на прузи у сред ничега више од осам сати!

– Од пет ујутру до подне смо стајали у месту. Моје дете има две године и тада смо већ полако почели да остајемо без хране и воде – почела је своју причу за „Блиц“ М.Т. (име и презиме познато редакцији) која је са двогодишњим дететом кренула на летовање.

Међутим, уместо мора и плаже, путнике из овог воза је јуче ујутру дочекала – недођија.

Теретни воз покидао електричну мрежу

Наиме, проблем је настао у четири сата иза поноћи када је теретни воз, који је вукао аутомобиле, покидао електричну мрежу у Бродареву.

– С обзиром да је мрежа покидана, нема струје, што значи да су сви возови у близини Пријепоља аутоматски стали. Чекала се локомотива „Дизелка“ која сада прво мора да извуче и склони теретни воз са шина, а након тога ће повући путнички воз из Београда до границе, после које ће воз своје путовање наставити самостално. Проблем је што се возови гомилају иза, па тако иза београдског воза стоји и воз из Суботице – објаснили су у Железничкој станици у Пријепољу.

Putnici iz voza

А у возу Београд-Бар одвијала све вишечасовна агонија за све путнике. Жега и врућина, а у близини никакве продавнице.

– На сваких сат времена су нам говорили „ево, крећемо за сат времена“. Стајали смо више од осам сати, а нисмо се ни макац померили. Воз стоји на сред шина, тако да, чак и кад бисмо изашли напоље, угрожавали своје а и животе своје деце јер смо били на шинама и сваког часа могао је неко да настрада – очајна је М.Т.

Након осмог сата чекања, људи су остали без воде. Нервозни шетали су горе-доле по прузи, нестрпљиво ишчекивајући да до њих допре бар нека релевантна информација.

– Деца су постала јако нервозна, плакала су, вриштала. Нисмо имали пелене, а о води и храни нећу ни да говорим. Народ се унервозио, омладина се напила – препричава М.Т. догађаје из воза и додаје да је воз из Суботице такође био пун беба и мале деце.

Запушени тоалети

Осим недостатка основних потребштина, вишечасовно чекање у месту резултирало је и тиме да су тоалети постали неупотребљиви.

Zapušeni toaleti

– Тоалетима не можемо да приђемо, цео воз смрди. Изађемо напоље, а и тамо се све осећа на фекалије и урин – каже М.Т.

Осим породица са малом децом, старијих људи, у возу је, како М.Т. прича, било и доста странаца. Очајни, нервозни, видно уморни и измучени ишли су по возу и тражили објашњење.

На срећу, након што је девети сат чекања измакао – на видику се појавила дугоочекивана локомотива „Дизелка“ и путници су коначно, бар мало могли да одахну.

Андриана Јанковић   Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар