Почетна » Агенција се извинила због нетачних извештаја о финансирању кампања

Агенција се извинила због нетачних извештаја о финансирању кампања

од admin
0 коментар

 

„Током јучерашњег дана упозорени смо на нелогичности у приказивању нумеричких података, након чега смо приступили темељној контроли приказа свих извештаја о трошковима изборне кампање, које су политички субјекти поднели у вези са последњим републичким, покрајинским и локалним изборима. Уочени проблеми у апликацији се отклањају и у најкраћем року сви извештаји биће приказани у исправном формату“, навела је Агенција у саопштењу.

Организација Транспарентност Србија указала је Агенцији на нелогичности у појединим објављеним извепштајима. У извештајима се као збирни трошкови кампање наводе знатно мањи износи него што су износи утрошених средстава наведени у ставци „Приходи“.

Такође, у збиру појединих категорија трошкова, као што су трошкови ТВ оглашавања (што иначе представља и највећи део трошкова) изостављени су значајни износи, навела је Транспарентност.

Када је реч о Српској напредној странци, у извештају Агенције је објављено да је утрошено укупно око 5,8 милиона евра прихода из јавних извора и сопствених средстава, док је на другој страници наведено да укупни трошкови износе око 1,5 милиона евра.

Слично је и са извештајем о трошковима кампање СПС-а и СПАС-а, навео је портал нова.рс.

Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар