Почетна » Протест пијачних продаваца у Београду, блокиран центар града (ФОТО, ВИДЕО)

Протест пијачних продаваца у Београду, блокиран центар града (ФОТО, ВИДЕО)

од Други Пишу
0 коментар

Више стотина пијачних продаваца из целе Србије окупило се овог јутра испред Тржног центра Ушће у Београду на протесту против обавезе коју им намећу надлежни да за обављање свог посла морају да поседују фискалну касу.

Пијачни продавци организовали су протестну шетњу ка центру града, па је саобраћај између Теразија и Славије блокиран.

Колона је стигла до зграде Председништва, а како јавља репортер Данаса, путници на стајалиштима градског превоза су видно незадовољни. Ипак, инцидената до сада није било.

У колони има неколико хиљада демонстраната, који скандирају „Нећемо касе“, правећи буку пиштаљкама и вувузелама због незадовољства РТС-овим извештавањем са њихових протеста.

Како су организатори протеста рекли за портал Нова.рс, протестна шетња почеће у 9 часова код Тржног центра Ушће, одакле ће се преко Бранковог моста пијачни продавци упутити према Зеленом венцу и Теразијском тунелу, а затим до Македноске улице и зграде РТС-а, где ће се задржати да искажу свој због медијске незаступљености. Одатле ће се незадовољни продавци упутити према згради Председништва, а онда до Немањине улице и коначно – до Славије, где ће остати до испуњења својих захтева.

Како наводе за Н1, њихови захтеви су потпуно игнорисани, није било одговора, са намером да се њихова ситуација, како кажу – амортизује.

„Тада смо били позвани у Секретаријат, дали су нам лажну наду, добили смо позив да је предмет завршен. Играју се са нама, са људима који поштено покушавају да преживе. Немамо шта да тражимо испред Немањине, Председништво је наша тачка – ми тражимо 10 минута, после идемо на Славију, наш тим иде испред Председништва, хоћемо време и место за састанак“, казао је Срђан Праштало из Удружења пијачних продаваца за Н1.

 

„Чека се 1. мај да ови људи остану без посла“, рекао је и додао да приликом претходног протеста када је преноћио испред Председништва, председника Вучића није видео.

Саобраћај у овом делу града и даље функционише. За сада нема униформисаних припадника полиције сем саобраћајаца.

Пијачни трговци се спремају за полазак у протестну шетњу, уз извињење грађанима што ће саобраћај бити блокиран.

Окупљени скандирају „касе нећемо“.

Протесту присуствују и Добрица Веселиновић из Не давимо Београд, као и Александар Јовановић Ћута испред Еколошког устанка.

Гојко Влаовић   Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар