Почетна » Радно време продавница, пијаца, пошта током првомајских празника

Радно време продавница, пијаца, пошта током првомајских празника

од Други Пишу
0 коментар

Током првомајских, од 1. до 3. маја, мења се радно време у поштама, тржним центрима и трговинама у Србији, док ће паркирање у зонираним деловима Београда бити бесплатно.

Све пијаце које послују у саставу Јавног комуналног предузећа Градске пијаце 1., 2. и 3. маја радиће по уобичајеном радном времену од 6.00 до 19 часова, саопштено је из тог предузећа.

Пијаца ОТЦ Нови Београд 1. и 3. маја, радиће по уобичајеном радном времену од 8.00 до 16 часова, док ће у понедељак 2. маја пијаца бити затворена.

Паркинг на пијаци Земун 1. маја радиће 24 часа.

Дежурне апотеке у Београду

Дежурне апотеке које иначе раде од 00 до 24 часа, отворене су и током празника:

Свети Сава, Немањина 2 (6643-170)

„Први мај“, Краља Милана 9 (3241-349)

„Богдан Вујошевић“, Булевар маршала Толбухина 30 (2601-887)

„Земун“, Главна 34 (2618-582)

„Горњи град“, Др Ђорђа Ковачевића 27, Лазаревац (8129-611)

Већина приватних апотека радиће по редовном радном времену током празника.

Радно време Градског завода за јавно здравље Београд

За Јединице за здравствени надзор (Санитарни прегледи), Пријемног одељења и Епидемиолошке амбуланте за узорковање брисева за ПЦР анализу и за антигенско тестирање на САРС-ЦоВ-2 вирус током 2. и 3. маја, рад са корисницима ће се обављати у Јединици за здравствени надзор (Санитарни прегледи) у термину од 7:15 до 13:00 часова, на Пријемном одељењу у термину од 7:00 до 13:00 часова и у Епидемиолошкој амбуланти у термину од 7:30 до 12:00 часова.

Ред вожње током празника

Секретаријат града Београда за јавни превоз саопштио је раније да ће током првомајских празника важити ред вожње који се примењује суботом и недељом.

За време првомајских празника на градским, приградским и локалним линијама ће у понедељак и уторак, 2. и 3. маја, бити примењен ред вожње за суботу, док ће 1. маја бити примењен ред вожње за недељу.

Од 1. до 3. маја, минибус експрес линије ће саобраћати по реду вожње за недељу, пренео је Беоинфо.

Паркирање у зонираним деловима града

Током првомајских празника (понедељак и уторак, 2. и 3. маја) ЈКП „Паркинг сервис“ неће контролисати и наплаћивати паркирање у зонираним деловима града, саопштено је из овог предузећа. У истом периоду биће затворене и пословнице Корисничког сервиса у Таковској 31 и Милешевској 51.

Све јавне гараже, посебна и СМС паркиралишта током предстојећих празника биће непрекидно отворени и радиће по уобичајеном систему наплате, као и Служба за експлоатацију возила.

Наплата и контрола паркирања у зонираним деловима града почиње после првомајских празника од среде, 4. маја.

Радно време пошта

За првомајске празнике, од 1. до 3. маја радиће дежурне поште у Београду и другим градовима и поште на граничним и административним прелазима.

Свих дана празника, Главна пошта у Таковској 2 у Београду, пошта на аеродрому Никола Тесла и поште на граничним и административним прелазима, раде неизмењено – нон-стоп. Радиће и поште у тржним центрима у Београду, Крагујевцу, Сремској Митровици, Шапцу и поште у „Универекспорт” објектима у Београду, Новом Саду и околини, Зрењанину и Сомбору.

У понедељак 2. маја, дежураће и поште у свим већим градовима и туристичким центрима, док ће у уторак, 3. маја радити 68 пошта у целој земљи.

Табелу са списком дежурних пошти у Србији можете погледати ОВДЕ

Темпо, Рода, Идеа, Мерцатор, ДелезеМаxи, Мега Маxи, Темпо и Схоп&Го продавнице неће радити за 1.мај. Продавнице ће у понедељак 2.маја бити отворене према регуларном радном времену. Радно време ИДЕА продавница на Златибору и Копаонику биће редовно током празника, изузев ИДЕА продавнице на Златибору у улици Јованке Јефтановић 5, која ће у недељу радити скраћено до 15 часова.

Велетржница Београд

Велетржница Београд ће такође радити 24 часа од 1. до 3. маја.

ДМ дрогерије

Празник рада, 1. мај, је такође нерадан, осим у дм дрогеријама у оквиру тржних центара.

Данас/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар