Почетна » Сутра велики протест пијачних продаваца

Сутра велики протест пијачних продаваца

од Други Пишу
0 коментар

Најављени скуп пијачних продаваца, који протестују због увођења електронске фискализације на пијаце, биће одржан сутра у 9 часова а незадовољни продавци ће се затим упутити у протестну шетњу, успут блокирајући централне градске улице.

Како је за портал Нова.рс рекао Мирчета Голочевац, представник Удужења „Опстанак“, које организује протесте, најављени протест биће започет испред Тржног центра Ушће.

„Пијачни продавци из целе Србије окупиће се сутра, у среду, испред Тржног центра Ушће. Одатле ћемо, око 9 часова, кренути преко Бранковог моста до Зеленог венца, а онда кроз Теразијски тунел, преко Македоснке улице до зграде РТС-а. Ту ћемо се задржати неко време, јер хоћемо да скренемо пажњу јавном сервису на срамотно повлачење пред нашим протестима. Нису извештавали са наших скупова и изгледа да их права пијачних продаваца уопште не интересују“, рекао је Голочевац и најавио даљу руту протеста.

„Од зграде РТС-а ми ћемо се упутити према Председништву, испред ког смо и раније били. Затим ћемо ићи низ Улицу кнеза Милоша и спустићемо се у Немањину. Од Немањине идемо право ка Славији, где остајемо до испуњења наших захтева“, навео је Голочевац.

Подсетимо, у складу са новим Законом о фискализацији, који је ступио на снагу 1. јануара 2022. године, продавци на пијацама мораће да имају фискалне касе. Прелазни рок је од 1. новембра до 30. априла, што значи да ће почев од 1. маја 2022. године сви морати да издају фискалне рачуне.

Апсолутна већина пијачних продаваца противи се фискализацији, због чега је организован низ протеста и због чега је предата ургенција Председништву да се овај проблем реши. Из Председништва су захтеве пијачних продаваца проследили Министарству финансија, међутим, овај проблем и даље није решен.

Пијачни продавци најавили су још један протест за петак, 15. април. Уколико се до тада не реше њихови захтеви, како су рекли, радикализоваће протесте и блокирати саобраћајнице широм земље.

Димитрије Петровић    Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар